תפוח אדמה בתנור

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין תפוחי אדמה בתנור עם שמן זית ועשבי תיבול. תוספת מושלמת ליום העצמאות, ל"ג בעומר או סתם לארוחת ערב כיפית במיוחד



למתכון המלא גללו למטה.

חורצים תפוחי אדמה בסכין זיגזג לאורכם ולרוחבם, עד 3/4 גובה.




מניחים כל תפוח אדמה על ריבוע של נייר כסף, מזלפים מעט שמן זית ומניחים מעל ענף קטן של רוזמרין וענף קטן של טימין.


סוגרים את נייר הכסף כלפי מעלה ומניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שמתרככים (כשעה). אחרי הריכוך פותחים את נייר הכסף ומשאירים לעוד כ-20 דקות בתנור, עד שמשחימים יפה.



מוציאים את תפוחי האדמה, ממליחים עם מעט מלח גס ומגישים.



מצרכים:

תפוחי אדמה
נייר כסף
שמן זית
כמה ענפי רוזמרין
כמה ענפי טימין
מלח גס

אופן ההכנה:

חורצים תפוחי אדמה בסכין זיגזג לאורכם ולרוחבם, עד 3/4 גובה.
מניחים כל תפוח אדמה על ריבוע של נייר כסף, מזלפים מעט שמן זית ומניחים מעל ענף קטן של רוזמרין וענף קטן של טימין.
סוגרים את נייר הכסף כלפי מעלה ומניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד שמתרככים (כשעה). אחרי הריכוך פותחים את נייר הכסף ומשאירים לעוד כ-20 דקות בתנור, עד שמשחימים יפה.
מוציאים את תפוחי האדמה, ממליחים עם מעט מלח גס ומגישים.

בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי תוכלו למצוא המון מתכונים מעולים ופשוטים. מוזמנים לבקר ולהתחיל ליהנות.