חומוס עם בצל מקורמל ופטרוזיליה

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין חומוס מעולה עם שדרוג של בצל מקורמל ופטרוזיליה



למתכון המלא גללו למטה.

משרים חצי קילו גרגירי חומוס יבשים במים עם חצי כפית סודה לשתייה ל-18-12 שעות.
מחליפים את המים ומבשלים עד שהגרגירים מתרככים. אם נוצר קצף במהלך הבישול, כדאי להוציא אותו בעזרת כף, כי הוא מאוד מלכלך אם הוא גולש.
מצננים את גרגירי החומוס המבושלים.
מטגנים 3 כפות בצל קצוץ עד קרמול (מתקבלת כמות של כ-3 כפות בצל מקורמל).
מרסקים במעבד מזון את הבצל המקורמל עם כוס פטרוזיליה ו-3 כפיות שום כתוש.


מוסיפים למעבד המזון את גרגירי החומוס (שומרים בצד 3/4 כוס גרגירים להגשה) עם כוס מנוזלי הבישול. אל תשפכו עדיין את שאר נוזלי הבישול, ייתכן שעוד תזדקקו להם. מוסיפים גם 5 כפות מיץ לימון וכפית מלח. טוחנים לבלילה במרקם רצוי - חלק או גרגירי.




מוסיפים כוס טחינה גולמית וטוחנים שוב. טועמים ומתקנים טעמים. אם יצא סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול. אם דליל מדי, אפשר להוסיף טחינה גולמית, רק קחו בחשבון שאחרי שהייה במקרר החומוס מסמיך מעט.




מגישים עם גרגירי חומוס מבושלים, שמן זית ופפריקה.

מצרכים:

1/2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
1/2 כפית סודה לשתייה
כוס פטרוזיליה
בצל בינוני-גדול קצוץ
3 כפיות שום כתוש
5 כפות מיץ לימון
כפית מלח
כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

משרים את גרגירי החומוס היבשים במים עם סודה לשתייה ל-18-12 שעות.
מחליפים את המים ומבשלים עד שהגרגירים מתרככים. אם נוצר קצף במהלך הבישול, כדאי להוציא אותו בעזרת כף, כי הוא מאוד מלכלך אם הוא גולש.
מצננים את גרגירי החומוס המבושלים.
מטגנים את הבצל הקצוץ עד קרמול (מתקבלת כמות של כ-3 כפות בצל מקורמל).
מרסקים במעבד מזון את הבצל המקורמל עם פטרוזיליה ושום.
מוסיפים למעבד המזון את גרגירי החומוס (שומרים בצד 3/4 כוס גרגירים להגשה) עם כוס מנוזלי הבישול. אל תשפכו עדיין את שאר נוזלי הבישול, ייתכן שעוד תזדקקו להם. מוסיפים גם מיץ לימון ומלח. טוחנים לבלילה במרקם רצוי - חלק או גרגירי.
מוסיפים טחינה גולמית וטוחנים שוב. טועמים ומתקנים טעמים. אם יצא סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול. אם דליל מדי, אפשר להוסיף טחינה גולמית, רק קחו בחשבון שאחרי שהייה במקרר החומוס מסמיך מעט.
מגישים עם גרגירי חומוס מבושלים, שמן זית ופפריקה.

עוד מתכונים פשוטים וטעימים מחכים לכם בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי.