חמוצים ביתיים

מאת: kobyfridman

השף הפשוט קובי פרידמן מכין ירקות כבושים ממש כמו פעם. 5 דקות הכנה, שבוע על אדן החלון וגם לכם יש צנצנת כזו



למתכון המלא גללו למטה.

מעקרים 2 צנצנות של 2 ליטר - ממלאים במים רותחים ומרוקנים אחרי מספר דקות.
חותכים כרוב לרצועות בינוניות.
מפרקים ראש כרובית לפרחים קטנים.
פורסים 4 גזרים לטבעות בעובי של כ-2 מ"מ.
קוצצים דק 4 גבעולי סלרי.



מערבבים יחד את כל הירקות.


מניחים בתחתית כל צנצנת מספר גבעולי שמיר, 3 שיני שום ו-2 עלי דפנה.


ממלאים את הצנצנות בתערובת הירקות. דוחסים היטב.


מניחים מעל הירקות בכל צנצנת מספר גבעולי שמיר, 3 שיני שום ו-2 עלי דפנה.


מערבבים יחד את המצרכים לנוזל הכבישה: 2 כוסות חומץ, 2 כפות סוכר, 3 כפות מלח ו-3 כוסות מים חמימים. מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.


יוצקים את נוזל הכבישה לצנצנות. אם לא מגיע עד למעלה, מוסיפים עוד מים חמימים.


מניחים על אדן החלון למשך שבוע.

מצרכים:

כרוב בינוני
ראש כרובית
4 גזרים
4 גבעולי סלרי
שמיר
12 שיני שום
8 עלי דפנה
2 כוסות חומץ
2 כפות סוכר
3 כפות מלח
3 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:

מעקרים 2 צנצנות של 2 ליטר - ממלאים במים רותחים ומרוקנים אחרי מספר דקות.
חותכים כרוב לרצועות בינוניות.
מפרקים ראש כרובית לפרחים קטנים.
פורסים את הגזרים לטבעות בעובי של כ-2 מ"מ.
קוצצים דק את הסלרי.
מניחים בתחתית כל צנצנת מספר גבעולי שמיר, 3 שיני שום ו-2 עלי דפנה.
ממלאים את הצנצנות בתערובת הירקות. דוחסים היטב.
מניחים מעל הירקות בכל צנצנת מספר גבעולי שמיר, 3 שיני שום ו-2 עלי דפנה.
מערבבים יחד את המצרכים לנוזל הכבישה: חומץ, סוכר, מלח ו-3 כוסות מים חמימים. מערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.
יוצקים את נוזל הכבישה לצנצנות. אם לא מגיע עד למעלה, מוסיפים עוד מים חמימים.
מניחים על אדן החלון למשך שבוע.

דף הפייסבוק והאינסטגרם שלי מלאים בעוד המון מתכונים טעימים ופשוטים.