מתכונים מפתיעים לל"ג בעומר

מאת: foodpage-team

לא רק מרשמלו צלוי- מתכונים מפתיעים ומלהיבים שמתאימים להכנה בתנאי שטח

לקלף את נייר הכסף מתפוח אדמה לוהט שזה הרגע יצא מהמדורה, להסניף את הארומה ובלי להתאפק לתת ביס גדול ששורף לנו את הלשון, זה קלאסי. לצלות כמה חתיכות מרשמלו על שיפוד, לפייח בדיוק במידה הנכונה ואז לטרוף, זה תענוג אמיתי.


אבל מי אמר שפה צריכה להסתכם החוויה הקולינרית שלנו בל"ג בעומר?


היום נשתף אתכם בכמה מתכונים מלהיבים שמתאימים להכנה קלה ופשוטה בתנאי השטח, יהיה חם.


לחמנייה חמה

הוראות הכנה:

פה יש לנו הזדמנות להפגין יצירתיות ולחשוב על מוצרים שנחמד לאכול לאחר שנמסו: גבינה קשה (מוצרלה, צהובה או צ'דר), קוביות שוקולד מריר איכותי או מרשמלו.

אם אנחנו חובבי בשר אפשר להכניס פנימה נקניקים טובים או נתחי רוסטביף. לחובבי ההרפתקאות נמליץ לשלב בין מלוח ומתוק ולהרכיב לחמנייה במילוי מקורי- אננס ונקניק.

אז איך עושים לחמנייה חמה עם נקניק, אננס, גבינת צ'דר ורוטב חרדל דבש? ערבבו חרדל דיז'ון עם דבש ומרחו על לחמניות חצויות, הכניסו ללחמנייה חתיכת נקניק לבחירתכם, פרוסה של גבינת צ'דר ופרוסת אננס.

עטפו כל כריך היטב עם נייר כסף, הניחו את הכריכים על גחלים חמות או מדף גריל ל- 20 דק' בהתאם לטמפרטורה של האש, פתחו בזהירות ותנו ביס גדול.

ניתן לשנות את המרכיבים בקלות ולהפוך את הלחמנייה לצמחונית\טבעונית, השתמשו בממרחים שונים ומגוונים, פרוסות ירק לטעמכם ורצועות טופו\סייטן ברוטב סילאן וסויה.

טיפ: בחרו בלחמניות מתוקות לשדרוג הפינוק.  



מתוך- dessert now dinner later

תפוחי אדמה משודרגים

הוראות הכנה: 

את תפוח האדמה המסורתי אפשר לשדרג בקלות ובפשטות. כל מה שצריך לעשות זה לחרוץ באמצעות סכין חתכים עמוקים לכל אורכו של תפוח האדמה,

להכניס לתוך החריצים תוספת לבחירתנו- מני נקניקים, מני גבינות, שמנת לבישול, ממרחים מגוונים, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, חמאה, תבלינים פיקנטיים, מלח גס, חמאה או כל תוספת אחרת לטעמכם.

בשלב הבא עוטפים את תפוח האדמה היטב בנייר כסף, מניחים בין הגחלים החמות וממתינים כ-15\20 דק' בהתאם לגודל וסוג תפוח האדמה. גם בטטות, בצלים, שורשים נוספים ותירס יתאימו בהחלט!

טיפ: תפוחי אדמה אדומים מתבשלים יותר מהר.




משה במדורה

הוראות הכנה: 

בכדי להכין את הטוויסט המגניב הזה ל"משה בתיבה", כל מה שתצטרכו לעשות הוא לחתוך רצועות של בצק עלים למשולשים,

למרוח שכבה דקה מאוד של חרדל וקטשופ על כל חתיכת בצק,

להניח נקניקייה על הבצק, ולגלגל עד שכל הנקניקייה עטופה בבצק.

הכניסו שיפוד במרכז הנקניקייה לאורכה ובשלו על המדורה 10 עד 15 דק' עד שהבצק זהוב ומבושל. בתיאבון.

טיפ: טבעונים וצמחונים יוכלו להשתמש בנקניקיות טעימות מן הצומח.




תפוח עץ מקורמל

הוראות הכנה:

ממלאים את הליבה של התפוח בסוכר חום וקינמון. עוטפים את התפוח היטב בנייר כסף,

מניחים את התפוח בגחלים של המדורה, ומבשלים 5 עד 10 דקות, עד שיתרכך.

מסירים את העטיפה, ומחכים שהסוכר יתקרר.

טיפ: המשקיענים יוכלו לחרוץ חלק גדול יותר מליבת התפוח ולמלא אותו במני אגוזים, שקדים, צימוקים ועוד דברים טובים.



מתוך- geniuskitchen

עוגה בתפוז

הוראות הכנה:

חותכים את החלק העליון של התפוז וחולצים החוצה את הבשר של הפרי. ממלאים את התפוז בתערובת עוגה לבחירתכם.

כדאי למלא בקצת יותר ממחצית, כדי שהעוגה לא תתפח ותצא מגבולות התפוז. החזירו את החלק העליון של התפוז, סגרו אותו,

ועטפו היטב בנייר כסף. הניחו את התפוזים בין גחלים חמים במשך כ-20 דקות וסובבו כל 5 דקות.

לאחר הוצאת התפוז הניחו לו להתקרר במשך 5 דק'.

טיפ: כל עוגה בחושה פשוטה יכולה להתאים כאן- וניל, שוקולד ואפילו עוגת תפוז!



מתוך- chowhound

בננת הפתעות

הוראות הכנה: 

קלפו את הבננה בצד אחד ובאמצעות סכין חתכו כמה חריצים לאורך הבננה,

מלאו את החריצים בפינוקים מתוקים לבחירתכם- שוקולד, מרשמלו, טופי, תותים, חמאת בוטנים ושברי עוגיות.

לאחר המילוי החזירו את קליפת הבננה למקומה, עטפו היטב בנייר כסף והניחו בגחלים.

המתינו 10 דק' והוציאו מהאש, פתחו בזהירות וזללו את הקינוח המושחת בהנאה.

טיפ: גם בננה פשוטה ללא הפתעות יכולה להיות נהדרת על האש.




 

אם יש לכם רעיון למתכונים מפתיעים נוספים שיתיאמו בול לל"ג בעומר- מוזמנים לשתף בתגובות. בתיאבון!