קוקילידה ביתית

מאת: foodpage-team

קוקילידה ביתית ומשובחת הישר מהמטבח של דבורה











קוקילידה ביתית של דבורה 

מצרכים:

חצי כוס שמן קנולה.

2 ביצים.

חצי כוס סוכר חום.

רבע כוס סוכר לבן.

כפית תמצית וניל.

חצי כפית מלח.

כוס קמח.

1 כפית סודה לשתייה.

שתי כפות גדושות של קקאו או חפיסת שוקולד מריר מומסת.

חצי כוס קרוקנט לוז (להשיג בחנויות מתמחות לאפייה).



לגלידה:

400 גרם שמנת מתוקה.

חצי פחית חלב ממותק.

שלוש כפות מסקרפונה.

1 כפית תמצית וניל.








[divider]















הוראות הכנה:

לעוגיות: עם וו גיטרה מערבבים שמן, ביצים, סוכר חום ולבן, וניל ומלח.

מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקקאו עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה.

מוסיפים את הקרוקנט והצימוקים, ומערבלים שוב בקצרה.

יוצרים עוגיות בקוטר 3 ס"מ (אם העיסה דביקה אפשר לעבוד עם ידיים רטובות),

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגייה משתטחת באפייה מאוד),

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, כ-12\10 דקות עד שהעוגיות נראות מוכנות מבחוץ ומעט רכות מבפנים.

מצננים מעט.







לגלידה: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.

מקפלים לתוכה בעדינות את החלב המרוכז.

מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקוקילידה.

מעבירים למקפיא לכ-4 שעות.

מי שאוהב\ת יכול להוסיף לגלידה צימוקים.



ובתיאבון :)



[divider]


על המתכונאית: דבורה אוזנה 



"אימא לארבעה וסבתא לשמונה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי צמודה לאימא שלי במטבח,


כל מה שהיה קשור בו ריגש ועניין אותי- בישול, אפייה, כלים יפים, גדג׳טים. אט אט למדתי את האוכל של אימא, מצאתי את עצמי מאלתרת,


משנה מרכיבים, ממציאה קינוחים, ומקבלת פרגונים ופידבקים חיוביים מכולם. מתחביבי החדשים- צילום אוכל. דואגת להגשה יפה ומקבלת השראה מהאינטרנט".


עוד מתכונים של דבורה תמצאו בפייסבוק או באינסטגרם שלה :)