מז'וז'ין - סרדינים נשואים

מאת: foodpage-team

זוגות סרדינים בציפוי פריך, עם מילוי פיקנטי מפנק ותיבול משגע. מתכון מהמטבח של סבתא דבורה.











מצרכים:


ארבע כפות אריסה אדומה פיקנטית/חריפה.




למילוי:

רבע צרור כוסברה קצוצה.

ראש שום כתוש.

קשיו טחון.


רבע כפית מלח.

כף וחצי לימון כבוש.

חצי כפית כמון.

3 כפות שמן.




לציפוי:

קמח.

מעט מלח ופלפל.


 

אופן ההכנה:

 

רצוי לקנות סרדינים נקיים מראש ולעבור עליהם בבית.

שטפו את הסרדינים ושימו בקערה יחד עם כפית מלח, חצי כוס מיץ לימון וכוס מים - השרו למשך 5 דקות.

בקערה נפרדת ערבבו את כל מרכיבי המילוי והניחו בצד ל-10 דקות.

שימו כפית מלאה מהתערובת על 10 סרדינים ומעליהם הניחו את עשרת הסרדינים הנותרים.

הדקו היטב, צפו בקמח והכניסו לטיגון בשמן חם ולא עמוק - כ-3/4 כוס שמן.

טגנו 3 דקות מכל צד, הגישו עם אריסה מדוללת ומתובלת. 




בתיאבון ובהצלחה :)