בצלים מקורמלים בשני צבעים

מאת: kobyfridman

מתכון קליל ומפנק לבצלים מקורמלים בתנור, ברוטב מרינדה, הישר ממטבחו של השף הפשוט

למתכון המלא גללו מטה. 


מצרכים:

10 בצלים בינוניים (5 לבנים ו-5 סגולים) חתוכים לחצי

למרינדה:

3 שיני שום כתוש

4 כפות סילאן

4 כפות סויה

כף חומץ בלסמי

כף וחצי סוכר

כפית טימין יבש

4 כפות שמן זית

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית מלח 

[divider]

הוראות הכנה:


חותכים את הבצלים לחצי בין השורש לניצן, מקלפים ומורידים את השורש לא עד הסוף (שהגלדים יישארו מחוברים),


בחלק העגול מורידים עם סכין 2 מ"מ כדי שיהיה בסיס לחצי הבצל,


מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה שהחלק העגול על הנייר,



למרינדה:


ערבבו את כל חומרי המרינדה יחד,



מרחו במברשת את החלק החתוך העליון של הבצל,



הכניסו לתנור חם על 190 מעלות ל-20 דקות,



הוציאו ומרחו מהמרינדה,


הכניסו לתנור על 160 מעלות לעוד 20 דקות ובתאבון. 




 

 

המתכו המלא: 

חותכים את הבצלים לחצי בין השורש לניצן, מקלפים ומורידים את השורש לא עד הסוף (שהגלדים יישארו מחוברים),

בחלק העגול מורידים עם סכין 2 מ"מ כדי שיהיה בסיס לחצי הבצל,

מניחים על נייר אפייה בתבנית אפייה שהחלק העגול על הנייר,

למרינדה:

ערבבו את כל חומרי המרינדה יחד,

מרחו במברשת את החלק החתוך העליון של הבצל,

הכניסו לתנור חם על 190 מעלות ל-20 דקות,

הוציאו ומרחו מהמרינדה,

הכניסו לתנור על 160 מעלות לעוד 20 דקות ובתאבון. 

עוד מתכונים פשוטים ומעולים מחכים בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי.