500 גרם קמח
כף שמרים
קורט מלח
כף סוכר
שתי כוסות מים חמימים
חצי כוס שמן זית
[divider]
אופן הכנה:
מערבבים הכל למעט המלח עד אשר מתקבל בצק מעט דביק,
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש,
לאחר הלישה נותנים לבצק לנוח מעט ללא כיסוי ושוב לשים ומעסים את הבצק עם מעט שמן זית,
נותנים לבצק לנוח ולתפוח עד שיכפיל את גודלו ונפחו,
לאחר שהבצק מוכן ניתן למרוח עליו מה שתרצו.
ומה מעל-
רוטב עגבניות שהוכן מעגבניות טריות מגורדות, שום כתוש, מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית,
5 דקות על האש, מקררים, ולאחר מכן מניחים גבינות: ריקוטה פרסקה, גבינה צהובה, קשקבל (כל אחד יכול לבחור במה שהוא אוהב), ניתן להוסיף גם תירס, פלפל אדום פיקנטי, זיתים שחורים/ירוקים, בצל סגול ועלי בזיליקום,
משמנים את הקצבות מסביב לבצק שחתכנו, ממלאים בגבינה צהובה ומגלגלים פנימה (כמו בתמונה),
מעבירים למגש, נועצים במזלג, מורחים עם מברשת שמן זית ומפזרים שומשום,
לאחר מכן מסדרים את כל המרכיבים מעל הפיצה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וממתינים 15-20 דק'.
בהצלחה ובתיאבון