כבדים בסילאן ויין על מצע פירה

מאת: pelegbechor

מתכון מפנק של כבדים ברוטב סילאן ויין על מצע פירה, הישר מהמטבח של פלג בכור



המצרכים:

1-11/2 ק"ג כבד נקי

כוס יין אדום

¼ כוס סילאן + 2 כפות

מלח ופלפל

בצל חתוך לקוביות

ראש שום קלוף ופרוס

מעט שמן זית

לפירה:

4-5 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות

שמן זית או חמאה

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

להשרות יום קודם בקערה במקרר את הכבדים עם ¼ כוס סילאן וכוס יין, ולהוסיף מלח ופלפל ל-24שעות,

יוצקים מעט שמן זית למחבת, ומקפיצים את השום והבצל עד שמשחימים מעט, 

מוסיפים את הכבדים ומקפיצים כשתי דקות עד שמחליפים צבע מבחוץ.

מוסיפים את הסילאן (2 כפות) מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לערבב עוד מס' דקות עד שמוכן – להיזהר לא לייבש את הכבד,

בינתיים להרתיח את תפוחי האדמה הקלופים בסיר עם מים ומלח עד שנעשים רכים לגמרי,

מסננים מכל המים ומכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה.

מתבלים במלח ופלפל ומפעילים את המיקסר,

תוך כדי ערבוב מוסיפים מעט שמן זית או חמאה ומגבירים את קצב הערבוב עד שתפוחי האדמה הופכים למשחה חלקה ונעימה,

לטעום ולהוסיף מלח ופלפל במידת הצורך. 

ההגשה: להניח כף גדולה של פירה ולשטח במרכז הצלחת ועליה להניח את הכבדים עם הרוטב,

 

בתיאבון :)