עוגיות ביתיות

מאת: foodpage-team

עוגיות סנדוויץ' ביתיות, מתוקות ופשוטות להכנה, הישר ממטבחה של סבתא דבורה

מצרכים:

200 גרם מחמאה\מזולה\נטורינה קוקוס

600 גרם קמח תופח

200 גרם שקדים טחונים דק (קמח שקדים)

שני חלמוני ביצה שלמה

כוס אבקת סוכר

מעט תמצית ווניל או גרדת תפוז

אופן ההכנה:

מעבדים תחילה את החמאה והסוכר,

מוסיפים את הביצים אחת אחת, לאחר מכן את תמצית הוניל,

ולבסוף את הקמח והשקדים, לאחר לישה מתקבל בצק רך וגמיש לעבודה,

משטחים בניילון נצמד ומניחים בקירור לשעה.

לאחר מכן חורצים צורות לבחירתכם. 

מילוי לעוגיות: שוקולד לבן, ריבת תות או כל ריבה אחרת לטעמכם, תמרים ואגוזי מלך, ריבת חלב או כל דבר אחר שאתם אוהבים. 

טיפ: רצוי לשים את העוגיות בקירור לפני האפייה בכדי לאפשר לה לשמור על צורתה,

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 עד 20 דקות, 

ובתיאבון :) 



[divider]

על המתכונאית: דבורה אוזנה 



"אימא לארבעה וסבתא לשמונה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי צמודה לאימא שלי במטבח,


כל מה שהיה קשור בו ריגש ועניין אותי- בישול, אפייה, כלים יפים, גדג׳טים. אט אט למדתי את האוכל של אימא, מצאתי את עצמי מאלתרת,


משנה מרכיבים, ממציאה קינוחים, ומקבלת פרגונים ופידבקים חיוביים מכולם. מתחביבי החדשים- צילום אוכל. דואגת להגשה יפה ומקבלת השראה מהאינטרנט".


עוד מתכונים של דבורה תמצאו בפייסבוק שלה :)