פאטייר עלי סלק

מאת: pelegbechor

מתכון קליל לפאטייר עלי סלק משובח, הישר ממטבחו של פלג בכור



מצרכים לבצק:

160 מ״ל שמן זית

250 מ״ל מים מעלי הסלק

כף שמרים יבשים

כפית מלח

כפית סוכר

700 גרם קמח

 

למלית: 

עלי סלק

מלח, פלפל

סומק או מיץ לימון אמיתי

חריף (לא חייב)

גבינת ברינזה צאן

 

אופן ההכנה:

שימו בקערת מיקסר - שמן, מים, שמרים וסוכר וערבבו עם וו לישה.

הוסיפו את הקמח ואת המלח וערבבו כעשר דקות עד להיווצרות בצק רך ונוח לעבודה- אפשר להוסיף נוזלים בהתאם לצורך.

מניחים לתפוח שעה.

למילוי:

שמים בסיר מעט שמן זית ומחממים היטב, קוצצים את העלים גס ואז שמים בסיר.

מערבבים היטב ומטגנים בתוספת מלח ופלפל עד שמתרכך ויוצאים כל הנוזלים (כ - 15 דקות).

מעבירים למסננת וסוחטים היטב- עם המים האלו עושים את הבצק הורוד. 

אחרי שסחטנו וקררנו - קוצצים קטן קטן ומוסיפים מעט חריף, גבינה, לימון או סומק, מלח ופלפל לפי הטעם.

יוצרים כ 22-25 עיגולים קטנים מהבצק, ״פותחים״ כל אחד מהם עם שמן על משטח לעיגול דק,


שמים הרבה מילוי במרכז,


מקפלים למשולש והופכים על תבנית אפייה,




אופים ביום של 170-180 מעלות עד שמזהיב (עשרים דקות).

בתאבון