רולדה וניל

מאת: foodpage-team

רולדת וניל ביתית ומפנקת הישר ממטבחה של דבורה אוזנה

מצרכים:

5 ביצים
רבע כוס שמן
כוס ורבע סוכר
סוכר וניל
גרדת תפוזים (לא חובה)

למילוי וציפוי:

3 כפות ריבה איכותית
250 גרם שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 כפות פודינג וניל צרפתי 
שבבי קוקוס מיובש וגם קלוי

אופן ההכנה:

הקציפו את הביצים בקערה של מיקסר והוסיפו בהדרגה את הסוכר וסוכר הוניל,

מקציפים עד שמקבלים קצף סמיך, מוסיפים את גרדת התפוז, השמן ואת הקמח בהדרגה ועל מהירות נמוכה,

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומברישים מעט שמן,

שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 עד 20 דקות בתא האמצעי,

פרסו מגבת על השולחן ומיד כשהעוגה יוצאת מהתנור - הפכו אותה על מגבת וגלגלו לצורה של רולדה,

מניחים לרולדה להתקרר מעט בכדי שצורתה תתייצב,

מקציפים את השמנת לפי הוראות היצרן, ניתן להרטיב מעט עם סירופ סוכר וריבה,

מרחו ריבה ומעל את הקצפת, גלגלו וקשטו. 

בתיאבון :) 

 

[divider]

על המתכונאית: דבורה אוזנה 



"אימא לארבעה וסבתא לשמונה, מאז שאני זוכרת את עצמי תמיד הייתי צמודה לאימא שלי במטבח,


כל מה שהיה קשור בו ריגש ועניין אותי- בישול, אפייה, כלים יפים, גדג׳טים. אט אט למדתי את האוכל של אימא, מצאתי את עצמי


מאלתרת, משנה מרכיבים, ממציאה קינוחים, ומקבלת פרגונים ופידבקים חיוביים מכולם.


מתחביבי החדשים- צילום אוכל. דואגת להגשה יפה ומקבלת השראה מהאינטרנט".


עוד מתכונים של דבורה תמצאו בפייסבוק או באינסטגרם שלה :)