בצק שמרים מתוק 

מאת: pelegbechor

טור המתכונים של פלג בכור והפעם מאפה שמרים מתוק במילוי שוקולד



מצרכים: 

1 ק״ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

200 גרם חמאה או מרגרינה

כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1 1/4 כוסות מים

1 כוס חלב

3 ביצים

אופן ההכנה: 

שמים במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים ומפעילים,

מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות,

מתפיחים שעה, מחלקים ל-8 כדורים ומתחילים לרדד 4 כדורים ראשונים למשטח ארוך וצר (כל אחד) מורחים נוטלה בנדיבות ומגלגלים לרצועה,

כך נוצרות 4 רצועות ממולאות, קולעים מהם חלה, מתפיחים חצי שעה נוספת, מורחים ביצה ומפזרים מעט סוכר חום,

השושנים:

משטחים כל כדור בנפרד, מורחים נוטלה ומפזרים מעט קינמון, מגלגלים לרצועה ושמים בצד. ככה את כל ארבעת הכדורים, 

חותכים אותם לחתיכות ברוחב 4 ס״מ בערך ומניחים אותם בתבנית עגולה, כאשר הם עומדים במרווחים אחד מהשני (הם תופחים),

לאחר מכן מורחים ביצה, מתפיחים חצי שעה ולתנור לחום בינוני עד שמשחים.



 

בהצלחה ובתאבון!