סלמון בשמנת וחרדל

מאת: pelegbechor

טור המתכונים של פלג בכור, והפעם- סלמון עסיסי ברוטב שמנת חרדל



המצרכים:

פילה סלמון טרי שלם

שמנת אחת

2-3 כפות חרדל דיז’ון עם גרגירים

מלח פלפל

אופן ההכנה:

הניחו את הסלמון על נייר אפייה עם מעט לימון סחוט מעל, מלח גס ופלפל גס,

הכניסו לתנור ל- 15 דקות עד שהסלמון כמעט מוכן למעלה אבל עדיין רך בפנים,

בשלו בסיר את השמנת המתוקה יחד עם 2-3 כפות גדושות של חרדל דיז’ון עם גרגירים,

חממו על הגז עד לרתיחה וערבבו כשלוש דקות עד שמסמיך מעט, ולאחר מכן הורידו מהגז. 

הוציאו את הסלמון מהתנור ושפכו את הרוטב עליו,

הכניסו לתנור עם גז עליון ל-10 דקות נוספות עד שנוצר קרום למעלה, והוציאו מהתנור.

טיפ חשוב: דאגו לא לייבש את הסלמון.

וזה הכל, בתאבון!