אבקת חרובים טבעית ביתית

מאת: kobyfridman

טור המתכונים של השף הפשוט והפעם- אבקת חרובים טבעית ובייתית



מצרכים:

3 ק"ג חרובים.

אופן ההכנה:

לחפש עץ חרוב ולקטוף 3 ק"ג חרובים שחורים ובשלים (מי שאין בסביבתו עץ חרוב יכול לרכוש חרובים בחנויות טבע),

לשטוף מאבק ולייבש,



גזרו את החרובים באמצע עם מספריים,



הוציאו את הגרעינים וקצצו לחתיכות קטנות,





הניחו על נייר אפייה בתבנית אפייה והכניסו לתנור חם על 80 מעלות טורבו לכשעתיים וחצי עד שהחרובים יבשים,



לאחר מכן קררו והכניסו לבלנדר חזק (אפשר במטחנת תבלינים),



בכמה פעמים לטחון לאבקה, לסנן עם מסננת דקה ואת החלקים העבים לטחון שנית,



סננו כמה פעמים עד שנוצרת אבקה דקה.


אבקת החרובים יכולה להשתלב במתכונים רבים, היא יכולה להוות תחליף לקקאו.


וניתן להכין ממנה ממרחים, גלידות, עוגות ומאפים, טעמה מתוק יותר מקקאו, לכן אין כמעט צורך להוסיף לה סוכר.

עוד מתכונים פשוטים ומעולים מחכים בדף הפייסבוק ובאינסטגרם שלי.