גזר ממולא

מאת: kobyfridman

גזר ממולא טבעוני בקינואה עם ערמונים וסילן, מתכון ממטבחו של השף הפשוט



מצרכים:

15 גזרים בקוטר של לפחות 3 וחצי ס"מ.

כוס קינואה.

ערמונים בוואקום.

3 כפות סילאן.

[divider]

אופן ההכנה:


קולפים וחותכים את החלק העבה של הגזרים באורך 10 ס"מ,



באמצעות מקדח לירקות מרוקנים את תכולת הגזר עד חצי ס"מ מהסוף (את הגזר המגורד מבפנים לשמור לסלט גזר חמוץ מתוק),



מבשלים כוס קינואה ומקררים,



מוסיפים חבילת ערמונים בוואקום קצוצים דק,


3 כפות סילן, חצי כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית קינמון, רבע כפית מלח הימלייה ומערבבים,





מלאו את הגזרים והכניסו לסיר בעמידה צפופה בכדי שהגזרים לא יפלו,




לרוטב:

כף סילן.

רבע כפית פלפל שחור גרוס.

רבע כפית קינמון.

מים עד 4\3 גובה.

בשלו את הגזר עם הרוטב על אש קטנה עד ריכוך, 

בתאבון!