עוגת שזיפים

מאת: pelegbechor

טור המתכונים של פלג בכור והפעם עוגת שזיפים ביתית נפלאה ומעוררת תשוקה



מצרכים לבצק:

4 ביצים (חלמונים)

כפית אבקת אפייה

כוס סוכר

מיץ מלימון אחד

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה רכה

מצרכים לקצף:

חלבונים מ-4 ביצים

3/4 כוס סוכר

+

שזיפים טריים חצויים ללא גרעין

 

אופן ההכנה:

הפרידו את הביצים והקציפו את החלמונים (הצהובים) עם כוס סוכר עד לקבלת תערובת יציבה,

הוסיפו תוך כדי ערבוב את החמאה ואת אבקת האפייה עם מיץ הלימון (מעורבבים יחד), את הקמח וערבבו עד קבלת בצק אחיד,

את הבצק משטחים בתבנית מרובעת כולל הדפנות,

חתכו את השזיפים לחצי, הוציאו את הגלעין וסדרו אותם צפופים זה ליד זה על הבצק, 

הכניסו לתנור בחום בינוני (180 מעלות) 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב,

הוציאו מהתנור ומרחו את החלבון שהוקצף עם 3/4 כוס סוכר, והכניסו לרבע שעה נוספת לתנור.

בתאבון :)