קוגל ירושלמי מסורתי

מאת: kobyfridman

מתכון נפלא ממטבחו של השף הפשוט- קוגל ירושלמי מסורתי חגיגי לראש השנה



מצרכים:

800 גרם אטריות ביצים (2 חבילות) 

כוס ורבע סוכר

3 כפיות פלפל שחור גרוס

כוס חמוציות

כוס וחצי משמש יבש חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות אגוזי פקאן שבורים גס

6 ביצים

לקרמל:

כוס ורבע סוכר

כוס שמן 

אופן ההכנה: 

בשלו את האטריות, סננו והכניסו לקערה,

הוסיפו כוס ורבע סוכר, 3 כפיות פלפל שחור גרוס, כוס חמוציות, כוס וחצי משמש יבש חתוך לקוביות קטנות, 2 כוסות אגוזי פקאן שבורים גס, וערבבו,





הכניסו למחבת כוס ורבע סוכר וכוס שמן,



חממו עד שנוצר קרמל (עד קבלת צבע של תמר),



הוסיפו בזהירות לקערה וערבבו,



הוסיפו 6 ביצים וערבבו,



הכניסו לסיר ג'חנון גדול עם נייר אפייה - גודל הסיר קוטר 25 גובה 10, 



הוסיפו את התערובת לתנור חם על 190 מעלות טורבו לשעה,



ולאחר מכן על 90 מעלות ללא טורבו ללילה שלם בתנור, 

בתיאבון (הריח שיגע גם את השכנים, יוצא מעדן). 

דף הפייסבוק והאינסטגרם שלי מלאים בעוד המון מתכונים טעימים ופשוטים.