מטבוחה עגבניות שרי

מאת: pelegbechor

עוד מתכון נהדר הישר ממטבחו של פלג בכור- והפעם מטבוחה מפנקת, מעגבניות שרי עסיסיות, אל תפספסו



המצרכים:

שתי חבילות נספק - עגבניות שרי תמר קטנות

ראש שום קלוף

3 פלפלים ירוקים

רסק עגבניות מקופסא

מלח, פלפל

פפריקה

פלפל חריף

שמן זית או קנולה

ההכנה:

בסיר רחב ושטוח שופכים כמות נדיבה של שמן זית או קנולה (אפשר לערבב),

מוסיפים את הפלפל הירוק והשום חתוכים לחתיכות גסות ומטגנים עד שמשחים מעט,

מוסיפים את הפלפל החריף והפפריקה ומטגנים עוד כדקה, 

מוסיפים את העגבניות, מכסים במכסה ונותנים להם להוציא את הנוזלים תוך ערבוב, ומטבלים במלח ופלפל,

אם צריך מוסיפים מים ומניחים לתערובת להתבשל על אש נמוכה כשעה שעה וחצי תוך כדי ערבוב מדי פעם,

רבע שעה לפני הורדה מהאש מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לבשל- טועמים ומוסיפים מלח-פלפל לפי הטעם,

אחרי שהתקררה ניתן לטחון במעבד מזון את המטבוחה דק דק כרוטב מצויין לפיצה או קלצונה,

או להוסיף במחבת נפרדת ביצים למטבוחה ולעשות שקשוקה.

בתיאבון!