שבלולי קינמון ושקדים

מאת: foodpage-team

חג ט"ו בשבט בפתח ואין זמן יותר מתאים מזה למאפה מתוק וריחני של שבלולי קינמון ושקדים מגרה, מתכון נפלא לט"ו בשבט מאדיבות Alpro

מצרכים:

¼ 1  כוסות משקה שקדים ללא סוכר Alpro

⅓ 4  כוסות קמח כוסמין

2  כפיות שמרים יבשים

1  כף סוכר

7  כפות רסק תפוחים

1  כף אבקת אפייה

1  כפית קינמון

קמצוץ מלח

למלית

150  גרם רסק תפוחים

1 כף קינמון

2  כפות סירופ מייפל

75  גרם תערובת אגוזים קצוצים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכדומה)

לציפוי (אופציונאלי)
½  כוס אבקת סוכר

1  כפית מיץ לימון

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. מנפים קמח כוסמין, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה גדולה.

  2. מחממים מעט משקה שקדים Alpro בכדי שיהיה בטמפ' החדר. מוסיפים 7 כפות רסק תפוחים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת משקה השקדים לקערת הקמח, ומערבבים באיטיות עם כף עץ עד שמתקבל בצק דביק. מפזרים מעט קמח על השיש, יוצקים עליו את הבצק ויוצרים כדור של בצק. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ונותנים לתפוח כ-20-30 דקות.

  3. מערבבים את חומרי המלית יחדיו.

  4. מפזרים מעט קמח נוסף על השיש ובעזרת מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורת מלבן בעובי של כ-½ ס"מ.

  5. מורחים על הבצק את המילוי, מגלגלים, וחותכים לפרוסות של כ-3 ס"מ. שמים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה משומנת בצמוד אחד לשני.

  6. אופים 20-25 דקות.

  7. במידה ורוצים ציפוי, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד למרקם סמיך. מזליפים על שבלולי הקינמון לאחר האפייה.


 

בתאבון!