ארטיקים ביתיים או: צילו של יום קיץ

מאת: raheli

במקום לקנות אותם בקיוסק הקרוב, טוחנים פירות בבית, מעבירים לתבניות ויש לכם ארטיקים מתוקים ובריאים שיקררו לכם את הקיץ

סטריפ משהו טעים


כבר כתבתי כאן ממש לא מזמן כמה אני וקיץ לא מסתדרים. עזבו לא מסתדרים, לא מדברים כבר שנים. הוא חורך לי את העור ואני נלחמת בו במזגן הוא מלהיט לי את ההגה ואני פותחת חלון. ובמלחמה הזאת, בנינו, אין לי סיכוי לנצח. אלא אם אני מכינה ארטיקים. כאלה שמקררים, ממתיקים ובעיקר משכיחים לפחות לכמה דקות את הלחות והטמפרטורות הגבוהות.


הקרטיבים האלה, שהם בעצם סוג של סורבה, עשויים בעיקר מפירות, מה שהופך את המרקם שלהם לרך יותר וקרחוני פחות. עוד בונוס שיש בפירות הוא המתיקות הטבעית וכמובן הצבע המשגע.


נכון, אפשר להקפיא גם מיץ פטל ולקבל קרטיב של פעם, אבל כאלה אפשר לקנות בשקל וחצי בסופר. בבית לעומת זאת, כדאי להתפנק על גרסה טעימה ובריאה יותר.


אז איך מכינים? נורא פשוט. טוחנים את כל המצרכים, מעבירים לתבנית ארטיקים (בסוף המתכון הוספתי גם לינק דרכו קניתי את התבניות שלי) וקדימה למקפיא.


הערות, הארות ושאר חיות בית
• אני קניתי את התבנית דרך אתר אמריקאי, אבל אתם באמת לא חייבים. יש בחנויות ובסופרים הגדולים לא מעט תבניות בצורות וצבעים. פשוט תבחרו את התבנית האהובה עליכם.
• כדי להכין ארטיקים שקופים עם פירות שיבצבצו ויהפכו את השלגון שלכם לצבעוני במיוחד' שמים בתבנית מיץ תפוזים ולתוכו מכניסים חצאי ענבים, קוביות קיווי, קוביות תפוחים, דובדבנים או כל פרי שאוהבים. כך תקבלו ארטיק תפוז עם פירות בפנים. גם טעים גם יפה.
• עוד אופציות שניתן לשלב: תפוח-אבטיח, פסיפלורה-קוקוס, ענבים-מלון-תפוז (חותכים את הענבים לחצי ולא טוחנים) ועוד.
• אל תוותרו על הנענע, היא עושה פלאים ביחד עם הפירות.
• וטיפ אחרון: לא באמת חייבים אבקת סוכר, מאוד תלוי אם הפירות שלכם מתוקים מספיק. או בקיצור, תטעמו.
• כל מתכון כאן מספיק לבין 3 ל-5 ארטיקים, תלוי בגודל הפרי שלכם. כדי למלא תבנית של 10 צריך להכפיל את הכמות או להכין 2 מתכונים שונים.


בתקווה לימים קרירים יותר.


ארטיק אפרסק-נקטרינה-תפוז




[caption id="attachment_6595" align="alignleft" width="288"]צילום: רחלי קרוט מגוונים עם הפירות צילום: רחלי קרוט[/caption]

2-3 אפרסקים קלופים וחתוכים
2-3 נקטרינות קלופות וחתוכות
כפית אבקת סוכר
מיץ מתפוז אחד
כף מיץ לימון
צרור עלי נענע
• טוחנים הכל ביחד, מעבירים לתבנית של ארטיקים ומקפיאים.


ארטיק יוגורט-פירות יער
2 גביעי יוגורט טבעי
כוס פירות יער (פטל, אוכמניות, חמוציות) – טחונים דק יחסית
כף אבקת סוכר
• מערבבים את היוגורט והפירות שנטחנו בעדינות. לא צריך לאחד את 2 התערובות לגמרי, זה דווקא יפה שיש פסים לבנים ואדומים.


ארטיק בננה-מלון
בננה רכה
חצי מלון כתום
צרור עלי נענע
• טוחנים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית ארטיקים. מקפיאים.


ארטיק לימון ונענע/לואיזה
מיץ מלימון אחד
2-3 כפות אבקת סוכר
צרור עלי נענע או לואיזה
כוס מים
גרד מחצי לימון
• קוצצים את הנענע ומערבבים עם שאר המצרכים. מעבירים לתבנית של ארטיקים ומקפיאים.




[caption id="attachment_6592" align="aligncenter" width="480"]צילום: רחלי קרוט רוצים לגוון? הוסיפו מעט שוקולד מומס לתערובת היוגורט. צילום: רחלי קרוט[/caption]

קטנות לסיום
• בשבוע שעבר פרסמתי כאן את המתכון לעוגות נוטלה עם 3 מצרכים, למרות שגם אני התאהבתי בהן, לא שיערתי כמה פרגון ואהבה הן יקבלו מכם וכמה אנשים יכינו אותן בבית. אז תודה! הצלחתם לרגש (למתכון: עוגות נוטלה עם 3 מצרכים).
• הבטחתי בהקדמה לינק לקניית התבנית איתה הכנתי את הארטיקים, אז הנה, (אתם כמובן יכולים לקנות באתר אחר אבל זה הדגם): לחצו כאן.

עוד במשהו טעים:
קיש ירקות ספירלה
נתחי עוף בתפוזים וצ'ילי
פחזניות במילוי מוס שוקולד ודובדבנים
עוגות נוטלה מ-3 מצרכים

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של הארטיקים שהכנתם בקבוצת הפייסבוק