עוגת מוס שוקולד עם טראפלס שוקולד ונוטלה

מאת: orenagar

שכבת מוס שוקולד קטיפתי שנמס בפה, תחתית שמשלבת פתי בר עם ריבת חלב ומעל הכל טראפלס שוקולד עם נוטלה. שכבות של שחיתות

תבנית 24 עגולה


מצרכים לתחתית (מתוך מתכון של קרין גורן עם תוספת של עוגיות):




[caption id="attachment_6783" align="alignleft" width="239"]צילום: אורן נג'ר שלבי ההכנה. צילום: אורן נג'ר[/caption]

330 גרם פתי בר טחון גס
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה


מצרכים למוס:
2.5 מייכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר


מצרכים לכדורי שוקולד-נוטלה:
250 גרם עוגיות לוטוס
60 גרם פתי בר
כף גדושה ממרח נוטלה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר עם אגוזים
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה


מצרכים לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן
200 גרם שוקולד חלב + 2 כפות שמן


אופן הכנה:
• הכנת הבסיס - ממיסים בסיר על אש נמוכה שוקולד, חמאה, שמנת מתוקה וריבת חלב.
• שופכים על העוגיות ומשטחים בתבנית, על הבסיס והדפנות.
• הכנת המוס - מביאים לרתיחה מיכל וחצי שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
• מקציפים את מסת השוקולד שהתקררה עם מיכל שמנת מתוקה נוסף. יוצקים על הבסיס ומקפיאים.
• הכנת הכדורים - ממיסים על אש נמוכה שוקולד, חמאה, נוטלה ושמנת מתוקה. שופכים על העוגיות ומערבבים היטב.
• מקררים את התערובת כחצי שעה ויוצרים כדורים קטנים בגודל שווה.
• מקפיאים מעט את הכדורים לצורך ציפוי שוקולדי מושלם.
• ציפוי הכדורים - ממיסים כל אחד מהשוקולדים בנפרד על בן מארי, מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים. מעבירים לכלי צר וגבוה.
• טובלים חצי מהכדורים הקפואים בשוקולד הלבן וחצי בשוקולד חלב ומקפיאים לכמה דקות. מניחים ערמה מעל העוגה ומגישים.




[caption id="attachment_6784" align="aligncenter" width="480"]צילום: אורן נג'ר שילוב של מרקמים וטעמים בעוגה אחת. צילום: אורן נג'ר[/caption]

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לעוגות שוות במיוחד? נסו את אלה:
עוגת שוקולד עם לב מוס תותים
עוגת פסיפלורה ודבש
עוגת משמשים בחושה