תבנית 24 עגולה
מצרכים לתחתית (מתוך מתכון של קרין גורן עם תוספת של עוגיות):
330 גרם פתי בר טחון גס
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
מצרכים למוס:
2.5 מייכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר
מצרכים לכדורי שוקולד-נוטלה:
250 גרם עוגיות לוטוס
60 גרם פתי בר
כף גדושה ממרח נוטלה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד מריר עם אגוזים
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
מצרכים לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמן
200 גרם שוקולד חלב + 2 כפות שמן
אופן הכנה:
• הכנת הבסיס - ממיסים בסיר על אש נמוכה שוקולד, חמאה, שמנת מתוקה וריבת חלב.
• שופכים על העוגיות ומשטחים בתבנית, על הבסיס והדפנות.
• הכנת המוס - מביאים לרתיחה מיכל וחצי שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
• מקציפים את מסת השוקולד שהתקררה עם מיכל שמנת מתוקה נוסף. יוצקים על הבסיס ומקפיאים.
• הכנת הכדורים - ממיסים על אש נמוכה שוקולד, חמאה, נוטלה ושמנת מתוקה. שופכים על העוגיות ומערבבים היטב.
• מקררים את התערובת כחצי שעה ויוצרים כדורים קטנים בגודל שווה.
• מקפיאים מעט את הכדורים לצורך ציפוי שוקולדי מושלם.
• ציפוי הכדורים - ממיסים כל אחד מהשוקולדים בנפרד על בן מארי, מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים. מעבירים לכלי צר וגבוה.
• טובלים חצי מהכדורים הקפואים בשוקולד הלבן וחצי בשוקולד חלב ומקפיאים לכמה דקות. מניחים ערמה מעל העוגה ומגישים.