קציצות דגים עם זיתים ברוטב עגבניות

מאת: foodpage-team

מנה מרשימה לשולחן החג - קציצות דגים עסיסיות ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים. מתכון של השף סהר רפאל

מצרכים לקציצות (6 מנות):
1 ק"ג  פילה מוסר נקי מעצמות ומעור
1 בצל גדול
3 שיני שום
2 פרוסות לחם רטובות
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 חבילה כוסברה
1/4 כפית פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
קורט כמון
1/2 כף פפריקה מתוקה


אופן הכנה:
• טוחנים את כל המצרכים יחד (פרט לתיבול) עד שנוצרת תערובת די אחידה.
• מוסיפים פלפל לבן, אגוז מוסקט, כמון ופפריקה ומערבבים.
• מעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.

לרוטב:
1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
5 עגבניות אדומות ורכות
7 שיני שום
1/4 כוס שמן קנולה
3 פלפלים יבשים
|מלח
1 ו-1/2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל חריף, פרוס
כמון
כוסברה
2 כוסות מים


אופן הכנה:
• מחממים במחבת את השמן ומוסיפים את שיני השום. מטגנים כדקה ומוסיפים את העגבניות. מטגנים אותן עד כדי ריכוך והגרת נוזלים.
• מוסיפים את הפפריקה והרסק ומטגנים מעט. מוסיפים כוס מים אחת ואת הפלפל הפרוס, הפלפלים היבשים ואת הזיתים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
• מוסיפים עוד כוס מים ומערבבים.
• מתבלים בכמון ומערבבים.
• מוציאים את בשר הדגים מהמקרר ויוצרים קציצות. כל קציצה שמוכנה נכנסת ישר אל תוך הרוטב.
• לאחר שכל הקציצות הוכנסו לתוך הרוטב מגבירים אש כדי להגיע לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
• מוסיפים כוסברה קצוצה מעל, טועמים ומשפרים טעם אם צריך (חשוב לזכור שהזיתים ממליחים מעט את התבשיל אז צריך להיות עדינים בהמלחה עד סוף ההכנה והטעימה) ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.


המתכון באדיבות השף סהר רפאל, שף רשת המזון "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים".
צילום: סטודיו אריה ויסמין


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכוני דגים? נסו את אלה:
קציצות דגים תאילנדיות בציפוי פריך
קציצות דגים ברוטב עגבניות
קרפצ'ו דג עם מיץ עגבניות ושמן זית