עוף בדבש עם בטטות ושזיפים

מאת: foodpage-team

כרעי עוף בתנור ברוטב מתקתק של דבש, סויה ושום לצד בטטות ושזיפים שמקבלים את הטעמים מהעוף

מצרכים:
3 בטטות
12 בצלי שאלוט או בצלים קטנים
12 שזיפים מיובשים
6 כרעיים


לרוטב:
1/3 כוס דבש
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
3 שיני שום, קצוצות דק
3 תרמילי הל, כתושים
2 מקלות קינמון
1 כף זרעי כוסברה, מעוכים
2 עלי דפנה
5 גבעולי טימין
1 ו-1/2 כוסות יין אדום יבש
מלח ופלפל גרוס


אופן הכנה:
• מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
• מקלפים את הבטטה וחותכים לרבעים.
• מסדרים בתבנית התנור בשורות: כרעיים, בטטות, בצלים,ושזיפים (ככה גם מסדרים אחר כך בצלחת ההגשה).
• מערבבים בקערה את כל מצרכי הרוטב.
• יוצקים את הרוטב לתבנית ומוודאים שכל המרכיבים עטופים ברוטב.
• מכסים בנייר אלומיניום ומשאירים מחוץ למקרר למשך שעה.
• מרטיבים שוב את העוף והבטטות ברוטב שבתבנית ואופים כשעה עד שהעוף שחום.
• במהלך האפייה מומלץ להרטיב שוב את העוף והבטטות.
• יפה להגיש בקערה שטוחה על מצע של קוסקוס שמסביבו מסדרים את הכרעיים, ביניהם טריזי הבטטה ומסביב השזיפים והבצלים. וכמובן לא לשכוח לצקת את הרוטב מעל.


המתכון באדיבות טלי (תבשלילי) מתוך אתר יאמי המאפשר לכם להזמין אוכל ביתי ואיכותי ממיטב הבשלנים והאופים.
צילום: משק 8


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? נסו את אלה:
דובשניות בטעם של פעם
עוגת דבש בשכבות עם ריבת חלב
עוף בדבש על מצע חיטה