חלת סילאן עם תמרים

מאת: foodpage-team

חלת סילאן חגיגית לכבוד ראש השנה - פשוטה להכנה, טעימה ומתאימה לארוחת החג או לארוחות שישי

מצרכים ל-2 חלות קלועות:
3 ו-1/2 כוסות קמח לבן (500 גרם)
1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
1/2 שקית משפר אפיה שמרית
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
כפית מלח
1 כוס מים (250 מ"ל)
5 תמרים יבשים חתוכים גס
ביצה טרופה להברשה
סוכר או שומשום לקישוט

* ניתן להחליף את הסילאן בדבש ואת התמרים ב- 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות

אופן הכנה:
• שמים בקערת המיקסר את כל החומרים פרט למים ולתמרים. מערבבים ומתחילים ללוש עם וו לישה. מוסיפים בהדרגה את המים ובסוף כשהבצק אחיד, מוסיפים את חתיכות התמרים ולשים עד לפיזור אחיד.
• משהים מכוסה למשך 40 דקות לפחות.
• מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-40 ס"מ.
• מכל שלושה גלילים קולעים צמה.
מתפיחים שוב, מכוסה, כ-40 דקות.
• טורפים ביצה שלמה עם כף מים ומברישים בעדינות על החלות.
• מפזרים סוכר או שומשום ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
• טיפ: למזיגה נוחה של הדבש טובלים את כף המדידה בשמן ושופכים את הדבש מהצנצנת לכף המשומנת. הדבש נמזג בקלות מהכף המשומנת.

המתכון באדיבות השף-קונדיטור סטפן לייק למותג "שמרית".
צילום: יח"צ

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים ללחמים מעולים? נסו את אלה:
לחם טורקי מהיר של תום פרנץ
חלה לשבת
לחמניות מקמח מלא