לציפוי שוקולד:
25 גרם חמאה
75 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
קישוט והרכבה:
כוסות קטנות שקופות
שערות חלבה או בוטנים קצוצים
שברי עוגיות (חמאה, אוראו או כל עוגיה שיש במזווה)
קדימה לעבודה:
• מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף אחיד ויציב (תערובת א').
• בקערה נפרדת (גודל בינוני) מקציפים את השמנת ומוספים את הטחינה בהדרגה. בסיום ההקצפה מפוררים את השערות או החלבה פנימה (תערובת ב').
• מקפלים את תערובת א' לתוך תערובת ב' בתנועות קיפול עדינות.
• מפוררים עוגיה בתחתית כל כוס, ממלאים בתערובת המוס ומכניסים לקירור 3-4 שעות.
• מכניסים את חומרי ציפוי השוקולד לסיר, מערבבים על אש נמוכה עד ליצירת סירופ מבריק.
• לאחר שהציפוי התקרר מעט, מוציאים את הכוסיות מהקירור ומכסים בשכבת שוקולד נדיבה.
• ניתן לקשט בשערות חלבה ושברי בוטנים.
תכירו
אתי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת עם שאיפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, שאלות ושת''פ - etush93@walla.com
>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק