פוקאצ'ה ארטישוק וגבינת עזים

מאת: foodpage-team

בצק פוקאצ'ה קל להכנה שהולך נהדר עם כל תוספת שתרצו - עגבניות שרי, זיתים, פרוסות בצל או רצועות פלפלים

לבצק (2 פוקאצ'ות בינוניות):
1/2 שקית (25 גרם) שמרית
1 כף סוכר
1 כוס + 1 כף (260 מ"ל) מים חמימים
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
1 כפית גדושה מלח

לטופינג:
שמן זית
1 גליל (180 גרם) גבינת עזים, פרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
4 לבבות ארטישוק בתחמיץ, מסוננים וחתוכים לרבעים
פלפל שחור ומלח גס

אופן הכנה:
• מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
• מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
• מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לאליפסה בעובי 1/2 ס"מ.
• מעבירים עם נייר האפייה לתבניות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה.
• מחממים תנור ל-220 מעלות.
• בעזרת האצבעות יוצרים גומות בבצק. מזלפים שמן זית בנדיבות, מניחים עיגולי גבינת עזים ולבבות ארטישוק וזורים פלפל ומלח גס.
• אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהפוקאצ'ות שחומות.

המתכון באדיבות קמח מאסטר שף של חברת מאנה.
צילום: דן לב

>> הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

מחפשים עוד מתכונים למאפים מלוחים? נסו את אלה:
כעכים מלוחים של מיקי שמו
ג'יחנון תימני
סמבוסק במילוי חומוס