עוגת תמרים בחושה עם סילאן

מאת: raheli

רכה, מדיפה ניחוח של סילאן ומלאה בטעם עמוק של תמרים צהובים. ויש גם הפתעות בפנים: פיסטוקים או פקאנים קצוצים

אם יצא לכם פעם לחפש מתכון לעוגת תמרים, בוודאי הבחנתם שרוב המתכונים עושים שימוש בממרח תמרים קנוי. אבל האמת היא, שכמו בפירות אחרים, אין שום סיבה להשתמש בממרח קנוי כשהשווקים מלאים בפרי הטרי.

ממש בסמיכות לראש השנה, התמר הצהוב כובש את השווקים וניתן להכין ממנו לא מעט קינוחים אבל גם מנות עיקריות, נסו להוסיף אותו לעוף בתנור, וכמובן גם לסלטים על תקן המתוק המאזן.

מעבר לעובדה שמדובר בפרי מתוק מתוק, עם המון סיבים תזונתיים מחקרים אף מצאו כי התמרים הצהובים יכולים לתרום למלחמה בטרשת העורקים. תודו שרק בשביל זה שווה לאכול אותם.

אז השבוע, החלטתי להכניס את התמרים לסשן האפייה ולהכין מהם עוגה רכה עם ניחוח של סילאן וטעם שמזכיר עוגת דבש במרקם של עוגת גזר עסיסית.

הערות, הארות ושאר חיות בית
• מומלץ להכניס את התמרים למקפיא אחרי הקניה ולהוציא אותם כשרוצים לאכול או להכין מהם מנה טעימה. אחרי ההקפאה התמרים יתרככו, הטעם יהפוך מתוק יותר ויהיה קל יותר להוציא מהם את הגרעין.
• במקום פיסטוקים ניתן להשתמש בפקאנים, אגוזי לוז או אגוזי מלך.
• לאחר האפייה ניתן לזגג בדבש במקום סילאן או בסירופ סוכר (מבשלים ביחד מים וסוכר באותה כמות).
• העוגה יוצאת נהדר בתבנית אינגליש קייק אבל שווה לנסות להכין אותה גם בגרסה האישית במנז'טים שמונחים בתוך תבנית עם שקעים.
• רוצים לשדרג לעוגה את המראה? פזרו מעל אבקת סוכר, אגוזי ברס, או חצאי תמרים.

צילום: רחלי קרוט



עוגת תמרים צהובים בחושה עם סילאן ופיסטוקים


מצרכים:
12 תמרים צהובים
3/4 כוס קרם קוקוס או חלב
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר לבן (או: חצי לבן חצי חום)
כפית תמצית וניל איכותית
210 גרם (כוס וחצי) קמח
כפית קינמון
כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
1/3 כוס פיסטוקים או פקאנים

לזיגוג:
1/4 כוס סילאן

אופן הכנה:
• מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית של אינגליש קייק או תבניות שקעים קטנות של מאפינס.
• מגלענים את התמרים ומניחים במעבד מזון ביחד עם קרם קוקוס (או חלב). טוחנים עד שנוצר מעין שייק עם חתיכות קטנות של תמרים. מניחים בצד.
• בקערת מיקסר עם וו הגיטרה מקציפים את החמאה והסוכר עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה.
• מוסיפים את הוניל ותערובת התמרים עם החלב ומערבלים שוב עד שהתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון ומערבלים ממש מעט, רק עד שהקמח נבלע בתערובת.
• מוסיפים פיסטוקים או פקאנים קצוצים ומקפלים בעדינות עם מרית.
• מעבירים לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
• מדי כשהעוגה יוצאת מהתנור, מזלפים עליה מהסילאן ומברישים בעדינות כדי שהעוגה תספוג את הסילאן.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
צילום: רחלי קרוט

מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה:
עוגות דבש אישיות
עוגת שוקולד חמה
עוגת שוקולד רכה