ï»� ×ž×©× ×”×›×œ התחיל – מתכון לנקניק שוקולד ופתי בר בציפוי שוקולד וקוקוס - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - ×§×™× ×•×—×™× - ×ž×ž×ª×§×™× - ×ž×©× ×”×›×œ התחיל – מתכון לנקניק שוקולד ופתי בר בציפוי שוקולד וקוקוס

×ž×©× ×”×›×œ התחיל – מתכון לנקניק שוקולד ופתי בר בציפוי שוקולד וקוקוס

×œ× ×ª×מינו כמה ×–×” טעי×! נקניק שוקולד ×¢× ×¤×ª×™ בר בציפוי שכבה עדינה של שוקולד מומס וקוקוס. מקפי××™×, ×—×•×ª×›×™× ×œ×¤×¨×•×¡×•×ª ומתענגי×

סטריפ משהו טעי×
×ת הרומן ×”×רוך והמיוחד שלי ×¢× ×וכל התחלתי בגיל שבו רוב הילדות בילו ×ת זמנן בסירוק בובות ×¢× ×—×¦×ית ורודה ושיער בלונדיני. ×יפשהו בגיל 7, ×”×’×™×¢ ×לינו הביתה הספר ×™×œ×“×™× ×ž×‘×©×œ×™×, של ×”×חת והיחידה – רות סירקיס, ולמרות שנעדרו ממנו תמונות מפתות של מנות מפונפנות ×”×•× ×”×¦×œ×™×— לככב ולקבל ×ž×§×•× ×©×œ כבוד בבית, לצד התנ”ך של ××•×ª× ×”×™×ž×™× â€“ מהמטבח ב×הבה.

כבר כתבתי ×œ× ×¤×¢× ×›×ž×” ×וכל ×”×•× ×œ× ×¨×§ ×וכל, כמה הריחות ×•×”×˜×¢×ž×™× ×©×œ×• ×™×•×¦×¨×™× ×—×•×•×™×” שקשה לשכוח, ×ž×–×›×™×¨×™× ×¨×’×¢×™× ×•×¡×™×˜×•×ציות.

בשבילי, מעבר לכל הזכרונות, ×”×™×” ל×וכל תפקיד חשוב ומיוחד, ×”×•× ×”×’×™×¢ בתקופה שבה ×œ× ×ž×ž×© ×הבתי ×ת בית הספר, בעיקר ×œ× ×ת החלק שבו צריך לשקוד על ×”×¡×¤×¨×™× ×•×œ×¤×ª×— סבלנות בכיתה. הייתי ילדה שקטה ×¢× ×ש בוערת ×‘×¤× ×™× ×©×œ×¢×™×ª×™× ×ž×ž×© רחוקות יצ××” החוצה. הבישול וה×פייה היו הדרך שלי להתבט×, לקצור מחמ×ות, לכפר על העדר סבלנות ×‘×ª×—×•×ž×™× ×חרי×.

×–×ת כמובן חכמה בדיעבד, רק היו×, ×©× ×™× ×חר כך, ×× ×™ מבינה כמה ×”×¨×’×¢×™× ×”×”×, שהעוגה הבחושה ×¢× ×”×¡×•×›×¨×™×•×ª חיכתה ×œ×”×•×¨×™× ×©×œ×™ על השולחן וקצרה ×ž×œ× ×ž×—×ž×ות, היו קרש הצלה.

וכן, ×ין לי ספק שהכר הפורה שגדלתי עליו – ×¡×‘× ×©×¢×‘×“ ב×טליז, ×¡×‘×ª× ×©×œ× ×”×¤×¡×™×§×” לבשל ×וכל הונגרי ×•×¡×‘× ×•×¡×‘×ª× ×©×œ×™×ž×“×• ×ותי להכין ×ת הלביבות ×”×›×™ טעימות בעול×, השפיע ×’× ×”×•×.

פתי בר מרוסק ×¢× ×¡×•×›×¨ וקק×ו

לפני כמה שבועות החלטנו להת×גד כמה חברי×, שכל ×חד מ×יתנו, בדרכו שלו, מחובר למטבח, כדי להכין מתכון שמחבר ×ת כולנו ביחד (×œ×™× ×§×™× ×œ×›×œ ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×ª×ž×¦×ו למטה). ×חרי שהעלנו כמה רעיונות ×œ× ×•×©× ×”×¨×שון בשיתוף הפעולה ×”×–×”, הוחלט, כמעט ברוב קולות, ליצור מתכון ×©×”×•× ×¡×•×’ של ×ינטרפרטציה למתכון הר×שון ממנו התחיל הכל. ×–×” שבזכותו המשכנו ×חר כך להכנס שוב ושוב למטבח.

פתי בר שוקולד ×¢× ×©×•×§×•×œ×“ מומס

מ××– שנבחר ×”× ×•×©× ×—×©×‘×ª×™ ×œ× ×ž×¢×˜ מה להכין. מה ×”×™×” המתכון הר×שון שניסיתי לבד, ×–×” שהצליח לש×וב ×ותי פנימה. שיחה קצרה ×¢× ×מ×, ועיון מחודש בספר ×™×œ×“×™× ×ž×‘×©×œ×™×, הזכירו לי בשנייה ×ת הקערה הגדולה ×•×”×™×“×™×™× ×”×§×˜× ×•×ª שערבבו פתי בר ×¢× ×§×§×ו ומרגרינה. ×”×§×¡× ×©× ×•×¦×¨ דקה ×חר כך, כשכדורי השוקולד כוסו בשמיכת ×¤×ª×™×ª×™× ×œ×‘× ×”, ×”×™×” הרגע שידעתי שמצ×תי מפלט.

המפלט ×”×–×” מלווה ×ותי עד היו×, וכמו כל סיפור הת×הבות, יש בו ×œ× ×ž×¢×˜ יחסי ×הבה שנ××”, ריחוק וקרבה. ×× ×™ יודעת ×”×™×•× ×©×œ×ž×¨×•×ª שהת×הבתי בריחות ×”× ×›×‘×¨ סימנו ×ותי קוד×, ×©×œ× ×‘×מת הייתה לי ברירה בשידוך ×”×–×”, שכל ×”×“×¨×›×™× ×”×•×‘×™×œ×• לש×, ו×ין שמחה ממני שזה קרה.

נקניק שוקולד בציפוי קוקוס

××– ברוח הנוסטלגיה נכנסתי השבוע למטבח והכנתי ×ת המתכון הר×שון ממנו הכל התחיל – כדורי שוקולד. המתכון מבוסס על ×–×” של רות סירקיס, ש×× ×™ מבטיחה לספר על המפגש הר×שון ×יתה, שקרה ממש ×œ× ×ž×–×ž×Ÿ, בקרוב.

ובכל ×–×ת, כמה ×“×‘×¨×™× ×©×”×©×ª× ×• מהמתכון המקורי – ×ת המרגרינה החלפתי בשוקולד מומס, שמתפקד ×’× ×›× ×•×ª×Ÿ ×˜×¢× ×בל בעיקר כמייצב שמ×גד הכל ביחד, ×•×‘×ž×§×•× ×¤×ª×™ בר רגיל השתמשתי בפתי בר שוקולד שמחזק ×ת ×”×˜×¢×ž×™× ×”×©×•×§×•×œ×“×™× ×©×œ הקינוח ×”×למותי ×”×–×”. ×’× ×›×ž×•×ª הסוכר והקק×ו הופחתו, בעיקר ×›×™ השוקולד המומס עושה ×ת העבודה של שניה×.

נקניק שוקולד בציפוי סוכריות

וכן, כמו ש××ª× ×¨×•××™×, החלטתי לעצב ×ת התערובת שנוצרה לצורת גליל. ×’× ×›×™ ×¤×¢× ×–×” מה שהייתי עושה כדי לקצר תהליכי×, ×•×’× ×›×™ יש משהו מרגיע ×›×©× ×•×ª× ×™× ×‘×™×¡ בפרוסות הקפו×ות ×•×ž×’×œ×™× ×©×”×ž×¨×§× ×”×§×©×” שנוצר בהקפ××” מתרכך בפה בשנייה והופך לנחמה של ממש.

ודבר ×חרון ×•×œ× ×¤×—×•×ª חשוב – כדי שהקוקוס (×ו הסוכריות) ידבקו לגליל כמו שצריך, כיסיתי ×ותו בשכבה עדינה של שוקולד מומס ×©×’× ×ž×“×‘×™×§ ×ת התוספות ×•×’× ×™×•×¦×¨ שכבה עדינה ופציחה של שוקולד מסביב. ×”×›×™ עונג!

נקניק שוקולד

נקניק שוקולד שוקולד שוקולד

×ž×¦×¨×›×™× ×œ-2 גלילי×:
שרוול פתי בר, שוקולד ×ו רגיל
6 כפות סוכר (×פשר להפחית לחצי, בעיקר ×× ×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ חלב ×‘×ž×§×•× ×ž×¨×™×¨)
3 כפות קק×ו ×יכותי
8 כפות חלב
כפית תמצית וניל ×יכותית
150 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר (×ו חלב לילדי×)

לציפוי:
120 ×’×¨× ×©×•×§×•×œ×“ מריר (×ו חלב לילדי×)
כף שמן צמחי
קוקוס
סוכריות צבעוניות

  • כדי להמיר ×ת המתכון לטבעוני/פרווה, ×ž×—×œ×™×¤×™× ×ת החלב בחלב קוקוס ×ו שקדי×.

×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž×›× ×™×¡×™× ×ת הפתי בר לשקית כפולה (2 שקיות ×חת בתוך השנייה) ×•×ž×›×™× ×‘×¢×•×’×™×•×ª ×¢× ×§×•×¤×¡×ª שימורי×, מערוך ×ו פטיש של שניצלי×. חשוב שיש×רו ×œ×›× ×©×‘×¨×™ פתי בר ×’×¡×™× ×™×—×¡×™×ª ×•×œ× ×בקה ×›×™ ×”×ž×¨×§× ×©×œ×”× ×ž×וד מוסיף. ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×§×¢×¨×” גדולה.
– ×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×§×ו, סוכר, וניל וחלב ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×ž×¢×˜.
– ×ž×ž×™×¡×™× ×ת השוקולד, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 שניות, במיקרוגל ×ו על בן מ×רי ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×œ×ª×¢×¨×•×‘×ª. ×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
– ×ž×—×œ×§×™× ×ת התערובת לחצי ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×—×¦×™ כמות ליריעת ××œ×•×ž×™× ×™×•× â€“ ×©×ž×™× ×¤×¡ ממנה ב×מצע. ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×ž×”×“×§×™× ×”×™×˜×‘ ×ת גליל השוקולד כך ×©×œ× ×™×©×רו ×¨×•×•×—×™× ×‘×¤× ×™×. ×—×•×–×¨×™× ×¢×œ הפעולה ×¢× ×”×›×ž×•×ª השנייה שנותרה ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×ž×§×¤×™× ×œ×©×¢×” לפני הציפוי. ×פשר כמובן להש×יר ×ת ×–×” ×‘×ž×§×¤×™× ×’× ×›×ž×” ×™×ž×™× ×”×¢×™×§×¨ שהגליל ×™×”×™×” ×§×¤×•× ×œ×¤× ×™ הציפוי.
– ×ž×ž×™×¡×™× ×ת השוקולד במיקרו, ×‘×¤×•×œ×¡×™× ×©×œ 30 שניות, עד שהשוקולד חלק ומבריק. ×ž×•×¡×™×¤×™× ×›×£ שמן ×•×ž×¢×¨×‘×‘×™× ×”×™×˜×‘.
– ×ž×‘×¨×™×©×™× ×ת הגליל ×”×§×¤×•× ×‘×©×•×§×•×œ×“ המומס, כל ×¤×¢× ×¤×¡ ×חד, ×•×ž×¤×–×¨×™× ×ž×¢×œ קוקוס ×ו סוכריות. חשוב להבריש כל ×¤×¢× ×—×œ×§ קטן ×›×™ השוקולד המומס ×©×‘× ×‘×ž×’×¢ ×¢× ×”×’×œ×™×œ ×”×§×¤×•× ×ž×ª×§×©×” ממש מהר ו××– הקוקוס ×œ× ×™×“×‘×§ לכ×.
– ×¢×•×˜×¤×™× ×©×•×‘ ברדיד ××œ×•×ž×™× ×™×•× ×•×©×•×ž×¨×™× ×‘×ž×§×¤×™×.

נקניק שוקולד בציפוי סוכריות צבעוניות

הערות חשובות:
– ×œ× ×—×™×™×‘×™× ×œ×¦×¤×•×ª ×ת הגליל בשוקולד מומס ×בל הציפוי ×’× ×ž×פשר הדבקה טובה יותר של התוספות ×•×’× ×ž×•×¡×™×£ ×ž×¨×§× ×ž×ª×¤×¦×¤×¥ ×•×˜×¢× ×©×•×§×•×œ×“×™ עשיר.
– ×פשר להכין מהתערובת כדורי שוקולד ×¨×’×™×œ×™× ×‘×ž×§×•× ×’×œ×™×œ ×רוך.
– ×¨×•×¦×™× ×œ×’×•×•×Ÿ? ניתן להכניס לתערובת ××’×•×–×™× ×§×¦×•×¦×™×, צימוקי×, ×וכמניות מיובשות ×ו כל תוספת ש×והבי×. פק×× ×™× ×גב ישתלבו ×›×ן מושל×.
– לגרסה טבעונית ×ž×ž×™×¨×™× ×ת החלב בחלב קוקוס ×•×ž×©×ª×ž×©×™× ×‘×©×•×§×•×œ×“ מריר.

DSC_0277

ורגע לפני ש××ª× ×¨×¦×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת העונג הנוסטלגי ×”×–×”, ×× ×™ מזמינה ××ª×›× ×œ×”×›× ×¡ לכל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×©×™×ª×•×£ הפעולה המרגש והמיוחד ×”×–×” שנולד ביחד ×¢× ×—×‘×¨×™× ×ž×•×›×©×¨×™×.

– יש ללחוץ על ×©× ×”×ž×ª×›×•×Ÿ.

×¤×˜×™×¤×•×¨×™× – ×ינס שילת ×™× ××™ | עוף ×‘×ª×¤×•×–×™× – לייזה פ×× ×œ×™× | עוגת שוקולד וחלבה – רויטל ×מיר | עוגת שיש זברה – פז ×לסטר | ×œ×—× ×©×•× – עמרי פולק | סופלה גבינות – גורמי×ו | ×גרול ×¢× ×¨×•×˜×‘ חמוץ מתוק – ×ורן נדלר | טירמיסו שוקולד ובננה – נטלי לוין | עוגת גבינה קרה ×¢× ×§×™×•×•×™ – יהודית ×ביב | סלט וולדורף – ×¨×•×ª× ×œ×™×‘×¨×–×•×Ÿ | נקניק שוקולד – רחלי קרוט | סמיפרדו שוקולד – רות ×ופק | סופגניית הפתעה – שירה × ×•×¡×‘×•×™× | מרק ×פונה – מיכל מעוז × ×—×•× | מ×פה פירוג – ×ולגה טוכשר | טורטיות במילוי בננה, חמ×ת ×‘×•×˜× ×™× ×•×ž×¨×©×ž×œ×• – ×פרת מוסקוביץ | ×וסובוקו ×לה מילנזה – רומי נדלר.

קול××–

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

3 תגובות

  1. ×פשר להחליף כמות השוקולד בממרח שוקולד

    • התפקיד של השוקולד המומס ×›×ן ×”×•× ×’× ×œ×™×™×¦×‘ ×ת התערובת ×חרי הקירור (×›×™ שוקולד מתקשה בקירור). ×× ×ת רוצה להמיר ×ת הכמות בממרח שוקולד, פשוט תשימי 100 ×’×¨× ×ž×ž×¨×— שוקולד + 70 ×’×¨× ×—×ž××” מומסת. החמ××” תתפקד כמו השוקולד ותתקשה בהקפ××” :)

      בהצלחה

  2. ×”×× ×™×© דרך לעשות ×ת המתכון פרווה ??

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top