טור המתכונים הטבעוניים של מורן רסקין, והפעם – מאפינס גזר קלילים ואווריריים שגם הילדים אוהבים
השבוע היה סוער, מכל הבחינות. בחוץ השתוללה סערה (עניין האהוב עליי באופן אישי), ובחנות הטבע האינטרנטית שלי הייתה סערה בעקבות ט”ו בשבט (משמח גם כן).
בין משלוח למשלוח התקשיתי בהכנת אוכל של ממש, אבל החורף שבחוץ עשה לי חשק למאפה חמים ומפנק.
מאפינס הם כמעט תמיד מה שאבחר, כי קל להכין אותם, הם עוברים הקפאה והפשרה נהדר, הבנות אוהבות, והמצרכים זמינים. הכל ביחד זה שילוב מושלם.
מצרכים:
2 גזרים מגוררים הכי דק שאפשר (150-170 גרם)
חצי כוס מיץ תפוזים או חלב צמחי
שליש כוס סירופ מייפל טהור
שליש כוס שמן זרעי ענבים
כפית חומץ (אני אוהבת להשתמש בחומץ תפוחים)
150 גרם קמח כוסמין מלא
כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
הוראות הכנה:
שמים בקערה את המיץ או החלב, מייפל, שמן וחומץ וטורפים היטב. מוסיפים את הגזר ומערבבים מעט.
מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (חשוב! לא לתת למאפינס לחכות לתנור) לכ-25 דקות (בודקים שקיסם יוצא יבש) ומוציאים. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.