רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - השף הפשוט - קובי פרידמן - פלאפל עם בטטה

פלאפל עם בטטה

השף הפשוט קובי פרידמן מכין פלאפל ביתי מושלם עם קוביות בטטה. הכי כיף להגיש עם טחינה וצ'ילי מתוק

למתכון המלא גללו למטה.

מכינים את דייסת הפלאפל – משרים למשך כ-18 שעות 2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים בקערת מים עם כפית סודה לשתייה.
מסננים וטוחנים במטחנת בשר עם חורים 3 מ"מ יחד עם 2 בצלים גדולים, 2 חבילות פטרוזיליה, 2 חבילות כוסברה, ראש שום מקולף ו-4 כפות זרעי כוסברה.
מוסיפים 4 כפיות כמון, כפית וחצי סודה לשתייה, 4 כפיות מלח ו-3 כוסות מים ומערבבים היטב.
אם רוצים להכין מהדייסה כדורי פלאפל רגילים, משאירים את התערובת לנוח במקרר כשעתיים. אפשר גם להקפיא ולהפשיר לפני ההכנה.

חותכים 2 בטטות לקוביות קטנות, מבשלים חצי בישול ומצננים.


מערבבים עם דייסת פלאפל ביחס של כוס וחצי דייסה ל-3/4 כוס קוביות בטטה.


יוצרים כדורים במכשיר פלאפל או בידיים רטובות ומכניסים לשמן לטיגון. מטגנים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.

מומלץ להגיש עם טחינה וצ'ילי מתוק.

מצרכים:
2 בטטות
שמן לטיגון

מצרכים לדייסת פלאפל:
2 ק"ג גרגירי חומוס יבשים
2.5 כפיות סודה לשתייה
2 בצלים גדולים
2 חבילות פטרוזיליה
2 חבילות כוסברה
ראש שום מקולף
4 כפות זרעי כוסברה
4 כפיות כמון
4 כפיות מלח
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

מכינים את דייסת הפלאפל – משרים למשך כ-18 שעות את גרגירי החומוס בקערת מים עם כפית סודה לשתייה.
מסננים וטוחנים במטחנת בשר עם חורים 3 מ"מ יחד עם הבצלים, פטרוזיליה, כוסברה, שום וזרעי כוסברה.
מוסיפים כמון, כפית וחצי סודה לשתייה, מלח ומים ומערבבים היטב.
אם רוצים להכין מהדייסה כדורי פלאפל רגילים, משאירים את התערובת לנוח במקרר כשעתיים. אפשר גם להקפיא ולהפשיר לפני ההכנה.
חותכים בטטות לקוביות קטנות, מבשלים חצי בישול ומצננים.
מערבבים עם דייסת פלאפל ביחס של כוס וחצי דייסה ל-3/4 כוס קוביות בטטה.
יוצרים כדורים במכשיר פלאפל או בידיים רטובות ומכניסים לשמן לטיגון. מטגנים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג.
מומלץ להגיש עם טחינה וצ'ילי מתוק.

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי, שם תוכלו למצוא עוד 1,500 מתכונים נהדרים ופשוטים. עשו לייק ותתחילו ליהנות!

 

kobyfridman

kobyfridman

בן 62, יליד רחובות, בשלן ושף כ-40 שנה. כל המתכונים הם קיבוץ גלויות ישראלי, פשוטים וטעימים לכל מטבח ביתי ולכל בני המשפחה, ילדים כגדולים. המטבח משולב במרכיבים בהישג יד - ירקות, פירות, קטניות, פסטות ובשרים. רוב המתכונים צמחוניים וטבעוניים.בעל הבלוג "קובי השף הפשוט ממטבח ישראלי ביתי פשוט טעים בטעם של פעם" שבו למעלה מ1700 מתכונים ואלפי תמונות נוספים טעימים מעניינים ופשוטים כל מתכון מצולם באלבום לפי שלבי הביצוע, "כנסו הירשמו לייקו ותיהנו מעדכונים טיפים מענה על שאלות חידושים והפתעות".
kobyfridman
kobyfridman

מתכונים אחרונים מאת kobyfridman (צפו בכולם...)

kobyfridman
koby2216874@gmail.com

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: