השף הפשוט קובי פרידמן מכין קיפוד תפוח אדמה – תולשים קוביה-קוביה וטובלים ברוטב של מיונז וצ’ילי מתוק. מעדן!
למתכון המלא גללו למטה.
מקלפים תפוחי אדמה בינוניים-גדולים וחותכים אותם לא עד הקצה עם סכין זיגזג בזווית 90 מעלות ושוב בזווית 90 מעלות, כדי שיווצרו קוביות. כדי לוודא שהחיתוך לא מגיע עד הסוף, הניחו את תפוח האדמה על השיש בין שני קרשי חיתוך.
מניחים את תפוחי האדמה החתוכים על נייר אפייה בתבנית אפייה, מורחים שמן זית ומפזרים אבקת מרק פרווה, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמתרככים ומשחימים יפה.
מכינים את הרוטב: מערבבים 2 כפות מיונז, כפית חרדל וכף צ’ילי מתוק.
מגישים את תפוחי האדמה עם הרוטב. תולשים קוביה קוביה וטובלים ברוטב. יוצא מעדן!
מצרכים:
תפוחי אדמה
שמן זית למריחה
אבקת מרק פרווה
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
2 כפות מיונז
כפית חרדל
כף רוטב צ’ילי מתוק
אופן ההכנה:
מקלפים תפוחי אדמה וחותכים אותם לא עד הקצה עם סכין זיגזג בזווית 90 מעלות ושוב בזווית 90 מעלות, כדי שיווצרו קוביות. כדי לוודא שהחיתוך לא מגיע עד הסוף, הניחו את תפוח האדמה על השיש בין שני קרשי חיתוך.
מניחים את תפוחי האדמה החתוכים על נייר אפייה בתבנית אפייה, מורחים שמן זית ומפזרים אבקת מרק פרווה, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שמתרככים ומשחימים יפה.
מכינים את הרוטב: מערבבים מיונז, חרדל וצ’ילי מתוק.
מגישים את תפוחי האדמה עם הרוטב. תולשים קוביה קוביה וטובלים ברוטב. יוצא מעדן!
מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלי, בו תמצאו המון מתכונים טעימים ופשוטים עם תמונות של כל שלבי ההכנה.