רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - המטבח של טל מגן - קרפצ'יו סלק חגיגי

קרפצ'יו סלק חגיגי

מנה מרהיבה ביופיה וטעימה, הראשונה שמתחסלת בשולחן!

מנה מרהיבה ביופיה וטעימה, הראשונה שמתחסלת בשולחן!
מתאימה מאוד לארוחות חלביות, רומנטיות, פינגר פוד וגם כפינוק לאורח צמחוני/טבעוני.

מצרכים:

3 סלקים גדולים/4 בינוניים.

חופן אגוזי לוז קצוצים.

חופן פרוסות שקדים.

עירית.

גרידת לימון/ליים.

מלח גס.

מלח אטלנטי.

פלפל גרוס.

למרינדה:

כפית עלי טימין טרי.

מיץ מתפוז אחד.

3 כפות דבש.

3/4 כוס חומץ בלסמי איכותי.

רבע כוס שמן זית.

קורט מלח דק.

גבינות:

תוכלו להוסיף בטופינג כל גבינה שלטעמכן,

העיקריות הכי מתאימות הן:

ברי/קממבר.

שמנת עיזים (פרומעז).

פטה.

רוקפור/גורגונזולה.

שדרוגים:

מיקרו עלים.

פרחי אמנון ותמר.

שמן אגוזי לוז.

בלסמי פירות יער/תות/אגסים.

קונפי שום.

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות, מפזרים שכבה עבה של מלח גס על גבי תבנית, מסדרים מעל המלח את הסלקים (עם הקליפה)

ומכניסים לתנור עד שהסלקים מתרככים לחלוטין. אפשר לבדוק בעזרת סכין – אם היא נכנסת בקלות הסלק מוכן, מדובר בסדר גודל של 40-60 דקות.

כשהסלקים מוכנים מכניסים אותם לשקית פשוטה וקושרים, מניחים בצד להתקררות, זה יעזור לנו בקילוף.

בנתיים מכינים את המרינדה,

מערבבים היטב את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. המרינדה צריכה להיות חמוצה ומתוקה באותה מידה.

כשהסלקים התקררו מעט זה הזמן לשים כפפות ולהתחיל במלאכה.

בעזרת האגודל שפשפו את הסלק, הקליפה תיפול מעצמה.

כשכל הסלקים מקולפים נתחיל לחתוך,

השתמשו בסכין גדולה ונוחה לחיתוך דק ואחיד כמה שיותר, הפרוסות צריכות להיות עדינות ודקות עד כדי שקיפות, כמה שתצליחו.

אפשר ורצוי כמובן להשתמש במנדולינה למי שיש.

בקופסא מתאימה סדרו שכבות של סלק וכף מהמרינדה בין כל שכבה, עכשיו הכניסו למקרר ותנו לסלקים לספוג את המרינדה לפחות שעה וחצי ועד 24 שעות, כמה שיותר יותר טוב.

עכשיו החלק הכי כיף, ההרכבה!

על מגש גדול סדרו את כל פרוסות הסלקים בשכבה אחידה,

תבלו במעט מלח אטלנטי, פלפל גרוס, דבש וזסט לימון.

אם יש לכם שמן אגוזים ובלסמי מיוחד זה הזמן להוסיף, אם לא, גם מעט שמן זית לסגירה יהיה מצויין.

קצצו את העירית, פזרו אותה ואת האגוזים באחידות.

הוסיפו את הגבינות, השום קונפי, העלים והפרחים,

והנה לכם מנה מדהימה!! אל תשכחו לשמור את המתכון, כי כולם יבקשו ;)

טל מגן

"קוראים לי טל מגן, בת 23 מבאר שבע ואני טבחית.

את דרכי ב08מטבח התחלתי בבית, אל תוך מטבח פרסי עשיר ומדהים.

את דרכי המקצועית התחלתי בגיל 17 בביסטרו בשרים קטן ונחמד בדרום הארץ,

עבדתי במסעדות שף, נחשפתי לחומרי גלם איכותיים וטכניקות ברמה הכי גבוהה,

העברתי ארוחות פרטיות בקונספט טבעוני,

וניהלתי מטבח בבית קפה-קונדטוריה קטן וקסום בקיבוץ במרכז הארץ.

מזמינה אתכם/ן לעקוב ולהתנסות במתכונים המגוונים שלי שמבוססים ברובם על המטבח האיטלקי והתאי.

בנוסף אני מפתחת מתכונים ללא גלוטן, דלי פחמימות ודלי שומן".

לעוד מתכונים של טל מוזמנות ומוזמנים לבקר בעמוד האינסטגרם שלה. 

 

FoodPage Team
כל המתכונים הכי טובים באתר אחד
FoodPage Team

מתכונים אחרונים מאת FoodPage Team (צפו בכולם...)

FoodPage Team

הוסף תגובה

Scroll To Top
%d בלוגרים אהבו את זה: