מאפה מיוחד עשוי משכבות שכבות של בצק מרוח בשום, עשבי תיבול וגבינות. רק למשוך ולהתענג על הטעמים
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
1/2 כף סוכר
1/2 כף אבקת אפייה
1 ו-1/4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
1/2 כף שמן זית
למילוי:
1 ראש שום כתוש
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/4 צרור כוסברה קצוצה
1/4 צרור בזיליקום קצוץ
100 גרם גבינה מלוחה מעודנת מגורדת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם חמאה מומסת
אופן הכנת הבצק:
– מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים חצי מכמות המים ומערבבים.
– מוסיפים לאט את יתרת המים תוך כדי ערבוב עד שכל החומרים מתגבשים לבצק.
– מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מוסיפים לבצק את שמן הזית ומערבבים עד שנוצר בצק גמיש. אם התערובת דביקה מידי אפשר להוסיף מעט קמח עד שהבצק הופך להיות גמיש.
– מעבירים את הבצק לקערה ומכסים במגבת לחה וחמימה. מניחים להתפחה במשך שעה וחצי.
אופן הכנת המאפה:
– אחרי שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ולשים מעט עד שכל בועות האויר יוצאות.
– מחלקים את הבצק לשניים.
– מקמחים את משטח העבודה ומרדיים חלק אחד של הבצק לריבוע אחיד.
– פורסים את הבצק לפסים ברוחב של 15 ס”מ (בערך ברוחב של התבנית).
– מוציאים הצידה 2 כפות מעשבי התיבול וכף מהגבינות.
– מורחים את הבצק בחמאה, מפזרים חצי מכמות עשבי התיבול, הגבינות והשום בצורה אחידה על הבצק. מניחים פס אחד על השני ופורסים לריבועים אחידים.
– מניחים את הריבועים בצורה אנכית בתבנית.
– חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק עד שכל התבנית מלאה.
– מפזרים מעל את עשבי התיבול והגבינות שהפרדנו.
– מניחים בצד למשך חצי שעה לתפיחה נוספת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
– אופים כ–50 דקות במרכז התנור עד שהמאפה משחים מלמעלה. מגישים חם.
מתכון וצילום: לימור אלבכור
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג Romi’s Cookies