מג’דרה פתיתים ועדשים שחורות עם כרובית בטחינה - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - מג’דרה פתיתים ועדשים שחורות עם כרובית בטחינה

מג’דרה פתיתים ועדשים שחורות עם כרובית בטחינה

מג’דרה פתיתים ועדשים שחורות, בתוספת כרובית בטחינה. מנה משביעה, בריאה ופשוטה להכנה. מתאימה גם לטבעונים ובעיקר מאוד טעימה

מצרכים למג’דרה (כ-6 מנות):
1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות ומסוננות
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית מלח
2 כוסות פתיתים (אני השתמשתי ב”פתיתים פלוס ירקות” של אסם, אבל כל סוג אחר יתאים)
4 כפות שמן, רגיל או זית
4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור

לכרובית:
1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
כ-1/3 כוס שמן זית
1 כף סוכר (כן! לא תאמינו כמה זה מוסיף)
מלח ופלפל שחור

לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
3-4 שיני שום כתושות
1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
1/2 כוס מים קרים
מלח

אופן הכנת המג’דרה:
1. עדשים: מבשלים את העדשים בסיר בינוני עם הרבה מים, במשך 25-30 דקות. בתום הבישול, העדשים צריכות להיות נגיסות ולא רכות מידי. מסננים ממי הבישול ומתבלים בכורכום, כמון ומלח. שומרים בצד.
2. פתיתים: מכינים את הפתיתים על פי הוראות היצרן שעל האריזה.
3. בצל מטוגן: מחממים 4 כפות שמן במחבת. מטגנים את רצועות הבצל, עד שמתרככות מאוד ונעשות שחומות (להיזהר לא לשרוף). לקראת תום הטיגון, מוסיפים מעט מלח לבצל המטוגן.
4. מערבבים את העדשים והבצל המטוגן עם הפתיתים.

אופן הכנת הכרובית:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2. שמים את פרחי הכרובית בקערה גדולה עם השמן, הסוכר והמלח. מערבבים היטב, עד שכל פרחי הכרובית מצופים בשמן (מוסיפים עוד שמן במידת הצורך).
3. מעבירים את פרחי הכרובית לתבנית האפייה ומפזרים על התבנית בשכבה אחת אחידה. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה בקצוות.
4. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.

לטחינה:
1. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, השום, מיץ הלימון והמים הקרים, עד קבלת טחינה בסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח ע”פ הטעם.
2. יוצקים את הטחינה על הכרובית ומערבבים.
3. מגישים את הכרובית בטחינה, על תלולית נדיבה של מג’דרה.

מתכון ותמונה – גילי מהבלוג פרעצל עם שומשום

למתכונים נוספים של גילי:
טורט היער השחור עם מוס שוקולד לבן ודובדבנים
מיני מאפינס תירס ונקניקיות

    gili642641
    שמי גילי, בת 35, נשואה + 2.
    יועצת ארגונית במקצוע אבל אופה ומבשלת בנשמה.
    גרה בגרמניה ומגשימה חלום קטן - בלוג בישול המשלב מתכונים עם חוויות של ישראלית בגרמניה וחוויות מהחיים בכלל.
    gili642641
    gili642641
    pretzelimsumsum@gmail.com

    תגובה אחת

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top