ממרח אבוקדו – גוואקמולי - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - בריאות ודיאטה - ממרח אבוקדו – גוואקמולי

ממרח אבוקדו – גוואקמולי

יש לו מרקם רך ומלטף, טעם מיוחד שמשתלב נהדר בשלל מנות ואם תוסיפו לאבוקדו עגבניות, פלפלים ועשבי תיבול תקבלו ממרח גוואקמולי מנצח

המרכיב הסודי - אולגה טוכשר
אבוקדו הוא אחד הפירות האהובים והמבאסים ביותר שקיימים עלי האדמות. נתחיל מפיצול האישיות שלו: טכנית הוא מוגדר כפרי, אבל בנשמה שלו הוא לחלוטין ירק, בעיקר כי אינו מתוק. כנראה הפיצול הנ”ל הוא זה שאחראי לאופיו הבלתי נסבל – רוב הזמן הוא פשוט לא מוכן. לא משתף פעולה. קשה. מרוכז בעצמו ולא מתחשב באחרים. כשמתחנפים אליו ונותנים לו המון תשומת לב, הוא מגלה חמלה מסוימת ומתרכך. תרתי משמע. אבל רק לתקופה מאוד-מאוד קצרה. ואם מסיבה כזו או אחרת מפספסים את חלון ההזדמנויות שאבוקדו פותח עבורנו, הוא מתעצבן ומתקלקל באופן טוטלי.

כמו במקרה של רוב בעלי הפרעות האישיות, אפשר לטפל באבוקדו בשיטת המקל או בשיטת הגזר. השיטה הסלחנית מתבססת על טענה שחברה משפיעה על אבוקדו לטובה, וממליצה לאכסן אותו בקירבת פירות בשלים אחרים, למשל בננות או תפוחים. הם אמורים לשמש עבורו דוגמה ומופת, ובסביבתם אין לאבוקדו ברירה, אלא להתבגר ולהתבשל. אם זה לא עובד, אפשר להתקדם לשיטת הענישה שממליצה לעטוף את האבוקדו הסורר בנייר עיתון ולהכניס לכמה ימים למקום חשוך. שיחשוב טוב-טוב על התנהגותו ושיבשיל כבר!

ובנימה רצינית יותר – למרות כל חסרונותיו של אבוקדו, מדובר בפרי די גאוני. קשה לתאר את הטעם שלו, אך למרות זאת קיימת הסכמה כללית שהוא טעים מאוד. כשאבוקדו בשל, המרקם שלו רך, נעים ומלטף. אומנם לא נהוג לבשלו, אבל הוא משדרג פלאים כל מנה קרה. הוא משתלב נהדר עם ירקות אחרים, והמתכון שאני מציעה לכם היום מוכיח את זה מצוין.

גוואקמולי (Guacamole) הוא סלט, ממרח או מטבל מקסיקני, תלוי איך מסתכלים עליו, שמכינים תוך 5 דקות בדיוק. מעברתים אותו טיפה – משתמשים בלימון במקום ליים ובפלפל ירוק חריף או צ’ילי במקום פלפל חלפניו – ומקבלים מנה מעולה וממכרת שאפשר לאכול כסלט או למרוח על פרוסת לחם. אני הכי אוהבת אותו בתור מטבל ליד ערמה של דוריטוס או נאצ’וס. תנסו – אם תתמכרו, זו לא בעיה, כי היום בארץ אפשר להשיג אבוקדו לאורך כל השנה.

מצרכים:
3 אבוקדו בינוניים בשלים
6-7 עגבניות שרי
חצי פלפל ירוק או צ’ילי חריף
חצי צרור כוסברה
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
• חוצים את האבוקדו לאורך, באמצעות כף מוציאים את התוכן שלהם לקערה ומועכים עם מזלג עד לקבלת תערובת עם גושים קטנים.
• חותכים את עגבניות השרי ואת הפלפל החריף לקוביות קטנטנות.
• קוצצים את הפטרוזיליה.
• סוחטים מיץ מחצי לימון.
• מערבבים את האבוקדו המעוך עם הירקות החתוכים והכוסברה, מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים שוב.
• מגישים את הגוואקמולי בתור סלט, ממרח או מטבל.

צילום: אולגה טוכשר

 הערות:
• אפשר לשדרג את המנה באמצעות חתיכות בצל אדום, גמבה ושום.
• אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.
• אל תוותרו על הפלפל החריף: הוא זה שהופך סלט אבוקדו פשוט ומוכר לגוואקמולי מיוחד ואקזוטי.
• אל תכינו יותר מדי: לאבוקדו יש נטיה להשחיר, לכן עדיף לא לשמור גוואקמולי מוכן במקרר, אלא להכין כמות שמספיקה לפעם אחת.
• את המתכון המצולם עם הסברים צעד אחרי צעד אפשר לראות כאן.

בטורים הקודמים:
מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים
מתכון לעוגת תותים

מתכון לעוגת שוקולד רכה ללא קמח
מתכון לעוגיות חמאה וקקאו

מתכון לבראוניז עם אוראו
מתכון לכרובית אפויה בציפוי פריך
מתכון לעוגת פיסטוק עם חלבה

>> לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של אולגה טוכשר – המרכיב הסודי
צילומים: אולגה טוכשר

המרכיב הסודי
המרכיב הסודי
otuksher@gmail.com

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top