ï»� עוגה בחושה ×¢× ×ª×•×ª×™× ×•×’â€™×œ×™ - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - Sweet Weekend - עוגה בחושה ×¢× ×ª×•×ª×™× ×•×’’לי

עוגה בחושה ×¢× ×ª×•×ª×™× ×•×’’לי

קינוח ×ž×¨×©×™× ×•×˜×¢×™× ×‘×ž×™× ×™×ž×•× ×ž×מץ – עוגה בחושה ×¢× ×ª×•×ª×™× ×˜×¨×™×™× ×•×’’לי ×ª×•×ª×™× ×©×ž×•×¡×™×£ מר××” מפתה ×•×˜×¢× ×ž×¨×¢× ×Ÿ

חוויות-קולינריות sweet weekend
×’× ××ª× ×œ×¤×¢×ž×™× ×¨×•×¦×™× ×œ×”×›×™×Ÿ עוגה שעושה רוש×, ×בל בלי להת×מץ יותר מדי? ×× ×›×Ÿ, ×”×’×¢×ª× ×œ×ž×ª×›×•×Ÿ הנכון. עוגה בחושה גבוהה, ×¢× ×’’לי ×•×ª×•×ª×™× ×©×¢×•×©×™× ×ת העבודה. והכי ×›×™×£, שהמתכון קל ופשוט – מערבבי×, ××•×¤×™× ×•×ž×¦×¤×™×. ×¨×•×¦×™× ×ž×ž×© ×œ×”×¨×©×™× – לעבודה ×ו ×œ×™×•× ×”×•×œ×“×ª של הגיסה? קצת קצפת והעוגה קופצת ליגה. כל ×”×ופציות לפניכ×. תהנו!

×פרופו ×™×•× ×”×ž×©×¤×—×” שחל בסוף השבוע, ×–×” הזמן לשמר ×ת ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×”×ž×©×¤×—×ª×™×™× ×©×¢×•×‘×¨×™× ×ž×“×•×¨ לדור ולהכיר ×’× ×œ×§×˜× ×˜× ×™× ×©×‘×ž×©×¤×—×” ×ת הסקלה הקולינרית עליה גדלת×.

מצרכי×:
4 ביצי×
2 כוסות (400 גר×) סוכר
2 כוסות (280 גר×) קמח
שקית ×בקת ×פיה
כוס מיץ תפוזי×/מי×
1/2 כוס שמן

לציפוי:
חבילת תותי×, בלי החלק הירוק
×’’לי תותי×, מוכן על פי הור×ות היצרן
×בקת סוכר לקישוט

×ופציונלי (קצפת):
×ž×§×¦×™×¤×™× ×™×—×“: 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה, קרה מ×וד, ×¢× 3 כפות ×בקת סוכר.

×ופן ×”×›× ×”:
• ×ž×§×¦×™×¤×™× ×‘×ž×™×§×¡×¨, על מהירות גבוהה, ×ת ×”×‘×™×¦×™× ×•×”×¡×•×›×¨ עד לקבלת ×ž×¨×§× ×וורירי.
â€¢Â ×ž× ×ž×™×›×™× ×ž×”×™×¨×•×ª ×•×ž×•×¡×™×¤×™× ×§×ž×— מנופה (פעולת הניפוי מ×ווררת ×ת הקמח ומונעת ×ž×¨×§× ×™×¦×™×§×ª×™), ×בקת ×פיה, כוס × ×•×–×œ×™× (×ž×™× ×ו מיץ תפוזי×) ושמן.
â€¢Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×ת התערובת לתבנית עגולה עמוקה (גודל 24) משומנת ו××•×¤×™× ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-180 מעלות.
• חשוב ל×פות ×ת העוגה מיד ×¢× ×’×ž×¨ הכנת הבלילה מבלי לתת לה לשהות בטמפרטורת החדר, הסיבה לכך ×”×™× ×©×›×›×œ שהעוגה תעמוד יותר זמן בטמפרטורת החדר לפני ×©×”×™× × ×›× ×¡×ª לתנור, כך ×”×™× ×ª×ª×¤×— פחות ב×פייה ×›×™ ×בקת ×”×פייה תתחיל לעבוד עוד לפני הכנסתה לתנור.
• הערה חשובה – השגיחו על העוגה ובדקו מדי ×¤×¢× ×ž×” מצבה. בתנור שלי (×©×ž×ª×—×ž× ×ž×”×¨ מדי) ×× ×™ ×ופה ×ת העוגה ×‘×—×•× ×©×œ 160-170 מעלות בכדי ליצור ×פייה ×יטית ו×חידה.
• ל×חר שהעוגה מתקררת, ×ž×¡×“×¨×™× ×ת ×”×ª×•×ª×™× ×‘×ופן חופשי (למר××” מסודר ניתן להניח ×ת החלק החתוך כלפי העוגה).
â€¢Â ×ž×›×™× ×™× ×ת ×”×’’לי ×•×©×•×¤×›×™× ×ž×¢×œ שכבה דקה ×ו נדיבה כרצונכ×. ×× ×™ השתמשתי במחצית מכמות ×”×’’לי (×ת הכמות הנותרת זילפתי לתוך כוסיות קטנטנות ×¢× ×—×ª×™×›×•×ª תות שנותרו).

×ופציה לשדרוג: ×¤×•×¨×¡×™× ×ת העוגה ב×מצע, ל×חר הקירור, מרטיבין בסירופ סוכר (×ž×—×ž×ž×™× ×‘×¡×™×¨ ×ž×™× ×•×¡×•×›×¨ ביחס של 1:1 עד רתיחה, ×ž×•×¡×™×¤×™× 3 כפות רו×, ×ž× ×ž×™×›×™× ×ת הלהבה, ×ž×‘×©×œ×™× ×›-5 דקות ×•×™×•×¦×§×™× ×‘×¢×•×“ הרוטב ×—× ×¢×œ שכבת העוגה התחתונה). ל×חר הצינון ×ž×¦×¤×™× ×ת העוגה והדפנות בקצפת.  מעל הקצפת ניתן לסדר ×ת התותי×.

קטנה על עוגה בחושה: 
עוגה בחושה ×”×™× ×¢×•×’×” שמרבית מרכיביה ×ž×¢×•×¨×‘×œ×™× ×™×—×“, ידנית ×ו במיקסר. ×›×שר בדרך כלל השלב הר×שון בהכנת העוגה ×”×•× ×¢×¨×‘×•×œ השמן והסוכר ורק ל×חר מכן ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ש×ר ×”×ž×¨×›×™×‘×™× ×›×•×œ×œ הקמח וחומרי התפיחה.

צילו×: רחלי קרוט

טעמתי השבוע

1. שמחתי לר×ות על ×”×ž×“×¤×™× ×ת מוצרי החורף של שופרסל: גרנולה, מוזלי, קוו×קר וסיל×ן בבקבוק לחיץ של מותג הבית. הגרנולה מל××” ×‘×¤×™× ×•×§×™× ×§×˜× ×™× ×©×œ×™ ×ישית העלו חיוך של עונג:  ×גוזי לוז, שקדי×, ×גוזי פק×ן ×§×¦×•×¦×™× ×•×’×¨×¢×™× ×™× ×‘×©×™×œ×•×‘ פתיתי שיבולת שועל מזיני×. ×¢× ×—×œ×‘ ×ו יוגורט והרי ×œ×›× ×רוחת בוקר ×ו ×‘×™× ×™×™× ×ž×•×©×œ×ž×ª. בתור ×חת שמשתמשת רבות בסיל×ן, שמחתי מ×וד ×œ×ž×¦×•× ×ותו ×’× ×‘×ריזה נוחה. למרות ×–×ת, ×‘×©×™×ž×•×©×™× ×”×¨×שוני×, ×”×™×” צורך בלחיצות קצת ×גרסביות בכדי ×œ×’×¨×•× ×œ×‘×§×‘×•×§ לעשות ×ת עבודתו. ×”×ž×—×™×¨×™× ×¡×‘×™×¨×™×, כך למשל הגרנולה מתומכרת בין 17.99-19.99 ש”×—.

2. עוד בענייו ×ריזת נוחות, טעמתי השבוע יוגורט ×ª× ×•×‘×”Â ×‘×˜×¢× ×˜×‘×¢×™ 1.5% שומן ב×ריזת קרטון משפחתית (1 ק”×’). ×× ×™ חייבת לציין שהמזיגה מהבקבוק נוחה וקלה, ישירות לקערה לפי הכמות הרצויה. בתוספת של פירות, גרנולה ×ו מוזלי. ×”×ž×¨×§× ×§×¨×ž×™ ×•×˜×¢×™× ×•×›×ž×•×‘×Ÿ ×’× ×‘×¨×™× ×œ×ž×¢×¨×›×ª העיכול. מחיר מומלץ לצרכן- 12.69 ש”×—.

3. ביקרתי בסניף הדגל החדש של רשת בתי הקפה החדשה BIGA (×× ××ª× ×ª×•×”×™×, מקור ×”×©× ×”×•× ×‘×יטלקית. ×‘×™×’× = ש×ור) הרשת מציעה תפריט המושתת על מנות ברי×ות, בדגש על שימוש בחומרי ×’×œ× ×יכותיי×. עוד ×ž×¦×™×¢×™× ×‘×ž×§×•× – מנות ×œ×œ× ×’×œ×•×˜×Ÿ וסוכר. ב×רוחת הבוקר טעמתי ×‘×™×¦×™× ×ורגניות, ירקות ××•×¨×’× ×™×™× ×•×ž×™×¦×™× ×˜×‘×¢×™×™× ×”× ×¡×—×˜×™× ×‘×ž×§×•×. ×הבתי במיוחד ×ת מעדניית הבוטיק המצויה בתוך בית הקפה. במעדנייה תוכלו ×œ×ž×¦×•× ×§×¤×” ×יכותי, עוגיות, מ×פי×, ×œ×—×ž×™× ×‘×¢×‘×•×“×ª יד ועוגות המיוצרות במפעל החברה. לסיכו×, קצת ניחוח מרענן בגזרת רשתות בתי הקפה בישר×ל. ×•×©×œ× ×ª×’×™×“×• ×©×œ× ×מרתי, העוגיות בבית הקפה פשוט מעולות.

צילו×: ×™×—"צ

×’× ×”×©×‘×•×¢Â ×× ×™ מזמינה ××ª×›× ×œ×”×¦×˜×¨×£ ללמעלה מ-400 החברי× בקבוצת הפייסבוק החדשה של הטור. להגיב, לשתף תמונות ×•×ž×ª×›×•× ×™× ×©×”×›× ×ª× ×‘×”×©×¨×ת הטור ולהתעדכן ר××©×•× ×™× ×‘×¤×•×¡×˜×™× ×”×©×‘×•×¢×™×™×.

×תי בטיטו – בת 25, משפטנית, שוקולטיירית מקצועית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה ומוצרי צריכה. ליצירת קשר, הזמנות ושת”פ  – etush93@walla.com

×¦×™×œ×•× ×ž×ª×›×•×Ÿ: רחלי קרוט

×‘×˜×•×¨×™× ×”×§×•×“×ž×™×:
מתכון לריבועי ריבה
מתכון לעוגת ×‘×™×¡×§×•×•×™×˜×™× ×¢× ×¨×™×‘×ª חלב

מתכון לעוגיות לוטוס מטוגנות בציפוי פריך
מתכון למוס גבינה ותותי×
מתכון לבננה ספליט
מתכון לטירמיסו
מתכון לדו×ט מוס חלבה ושוקולד
מוס שוקולד מושל×

ETIBET

ETIBET

×תי בטיטו, בת 24, משפטנית במקצועי, שוקולטיירית (מקצועית) בשביל הנשמה וקונדיטורית חובבת ×¢× ×©×יפות. מעריצה ומעריכה יצירות קולינריות. ליצירת קשר, ש×לות ושת"פ – etush93@walla.com
ETIBET

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top