עוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות - foodpage - כל המתכונים במקום אחד replicas watch china
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home - קינוחים - עוגיות - עוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות

עוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות

מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות – נמסות בפה מבפנים ופריכות מבחוץ. מומלץ להכין כמות כפולה, הן מתחסלות ממש במהירות

עוגיות שאסור להשאיר לבד מהרגע שהן יוצאות מהתנור. רכות ונמסות בפנים, קראנצ’יות בחוץ, ומתוקות מתוקות.

מצרכים:
270 גרם חמאה רכה
200 גרם (כוס) סוכר לבן
225 גרם (כוס) סוכר חום דביק
2 ביצים
כפית מחית וניל
440 גרם (3 כוסות + כף) קמח
10 גרם (כפית) אבקת אפייה
5 גרם (1/2 כפית) מלח – לא לוותר!
280 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי

אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה יחד עם שני סוגי הסוכר. כשהחמאה נדבקת לדפנות הקערה עוצרים, מנקים את הדפנות באמצעות לקקן, וממשיכים. מקציפים עד שכבר שכחנו שהייתה שם חמאה, והיא מזכירה יותר קצף יציב.
– בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצים עם הוניל. כשהחמאה כבר הגיעה לשיא ההקצפה, מוסיפים בהדרגה את הביצים לקערת המיקסר. חשוב מאוד להקציף כל הזמן, ולהוסיף באיטיות, השלב הזה יבטיח עוגיות שלא יישברו בקלות, ועדיין יישארו עסיסיות.
– מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח יחד. עוצרים את המיקסר, ומוסיפים את כל הקמח לקערה.
– מפעילים את המיקסר בפולסים בודדים כדי לאחד את הקמח, אך עוצרים לפני איחוד מלא. בשלב זה מתחילים להוסיף את השוקולד – מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול איטי, כדי שהשוקולד יתפזר בצורה אחידה, וגם כדי לא ללוש את הבצק יותר מדי.
– זהו! מעבירים את הבצק למנוחה בניילון נצמד למשך 24 שעות לפחות, ועד 72 שעות.
– כדי לאפות – מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (תלוי בגודל העוגיה שתרצו). ככל שהכדורים יהיו אחידים יותר, כך האפייה תהיה קלה יותר. מסדרים בתבנית עם רווחים (העוגיות נמסות מעט בחום), ואופים ב-ׁ175 עד שהעוגיות מזהיבות, תלוי כמובן בגודל העוגיה.
– ממתינים כמה דקות לפני שמחלצים אותן ממגש האפייה, כדי שיספיקו להתגבש ולא יתפרקו.

מתכון וצילום: ניצה.
לעוד מתכונים מעולים הכנסו לאתר “ניצה – אפייה ביתית“.

    nitski
    nitski

    מתכונים אחרונים מאת nitski (צפו בכולם...)

    nitski
    nitski@gmail.com

    כתבו משהו נחמד...

    כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

    *

    Scroll To Top