× ×ª×—×™ פילה סלמון, ×¨×›×™× ×•×¢×¡×™×¡×™×™×, ברוטב מתוק-×¤×™×§× ×˜×™ של דבש, ×’’×™× ×’’ר ולימון. כמה ×ž×¨×©×™× ×•×˜×¢×™× ×›×›×” פשוט ×œ×”×›× ×”
×‘×©× ×™× ×”××—×¨×•× ×•×ª, לצד המעבר שלי ×ž×§×™× ×•×—×™× ×›×‘×“×™× ×œ×¢×•×’×•×ª לימון, ×”×©×ª× ×• ×’× ×”×‘×—×™×¨×•×ª שלי בכל ×”× ×•×’×¢ ×œ×ž× ×” העיקרית. ×‘×ž×§×•× × ×ª×— בשר ×ו ×פילו ×©× ×™×¦×œ ×× ×™ ×עדיף להזמין במסעדות דג צרוב ×¢× ×ž×™× ×™×ž×•× ×ª×™×‘×•×œ ורבע לימון בצד.
כל ×–×” מתרחש ×•× ×›×•×Ÿ בעיקר ×œ×¨×’×¢×™× ×©×× ×™ ×ž×–×ž×™× ×” ×ת ×”×וכל שלי במסעדה. בבית לעומת ×–×ת, על ××£ ש×× ×™ ×œ× ×ž×›× ×™×¡×” בשר הביתה, ×× ×™ ×œ× ×§×•× ×” ×’× ×“×’×™×. ×–×” ×œ× ×¨×§ הריח והצורך ×œ× ×§×•×ª ×ות×, ××œ× ×’× ×”×ž×—×©×‘×” שיקח יובלות להכין. ו×× ×™? ×× ×™ צריכה ×ת ×”×וכל שלי ×›×ן ועכשיו.
תוסיפו לעובדה ×”×–×ת ×ת הרתיעה שלי מסלמון (××œ× ×× ×”×•× ×ž×¢×•×©×Ÿ) והרי ×œ×›× ×ª×™×¨×•×¦×™× ×ž×¨×©×™×ž×™× ×œ×¡×™×‘×” שבגללה ×ž×¢×•×œ× ×œ× ×¦×œ×™×ª×™ סלמון בבית.
עד ×œ×¤× ×™ שבועיי×.
כשהתחלתי ×œ×ª×›× ×Ÿ ×ת ×”×ž× ×•×ª ש×כין בר×ש ×”×©× ×”, ידעתי שדג חייב להיות ש×. ידעתי ×’×, ש×× ×בשל ×“×’×™× ×©×œ× ×™×©×—×• ברוטב, רוב ×”×¡×™×›×•×™×™× ×©×¢×“ ×©×”× ×™×’×™×¢×• לשולחן ×”×—×’, ×”× ×œ× ×‘×מת יהיו ×¢×¡×™×¡×™×™× ×•×˜×¢×™×ž×™×.
×ת הבעיה ×”×–×ת פתר הסלמון ×©× ×™×—×Ÿ ×‘×©×•×ž× ×™×•×ª טבעית, ×ž×™× ×™×ž×•× ×©×œ עצמות (×©×’× ××•×ª× ×™×•×¦×™× ×œ×›× ×”×ž×•×›×¨ ×‘×—× ×•×ª הדגי×) והכי חשוב – יש לו ×ת היכולת להשתלב ×¢× ×ž×’×•×•×Ÿ רחב של טעמי×.
×”×ž× ×” ×©×œ×¤× ×™×›× × ×•×œ×“×” ××ž× × ×›×“×™ לככב בחג, ×בל מ××– ×©×”×›× ×ª×™ ×ותה ×”×™× ×œ×—×œ×•×˜×™×Ÿ הפכה לדיירת קבע במטבח. כל כך קל להכין וכל כך הרבה ×¨×•×©× ×•×˜×¢× ×©×”×™× ×ž×¤×™×¦×”.
שתהיה ×œ×›× ×©× ×” מתוקה ומתובלת בג’×™× ×’’ר, צ’ילי והמון דבש ♥
×¦×•×¨×‘×™× ×‘×ž×—×‘×ª במשך כמה דקות וזה מוכן. צילו×: רחלי קרוט
פילה סלמון בדבש, ×’’×™× ×’’ר ולימון
מצרכי×:
קילו פילה סלמון טרי, × ×§×™ מעצמות
3 ס”מ ×’’×™× ×’’ר טרי, קלוף
3 ×©×™× ×™ שו×, קלופות
1/2 פלפל צ’ילי טרי
מיץ מ-1/2 לימון
5-6 כפות שמן זית
4 כפות דבש יד מרדכי (לקופון ×”× ×—×”Â ×œ×—×¦×• ×›×ן)
1/2 כפית שמן שומשו×
לעיטור:
שומשו×
עירית קצוצה
×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â Â ×—×•×ª×›×™× ×ת פילה הדג לפרוסות בעובי 5 ס”מ. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
â€¢Â Â ×ž×’×¨×“×™× ×ת ×”×©×•× ×•×”×’’×™× ×’’ר על פומפיה, על החלק הדק, ו×ת הפלפל החריף ×—×•×ª×›×™× ×œ×§×•×‘×™×•×ª ×§×˜× ×•×ª.
â€¢Â Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×¢× ×©×ž×Ÿ זית, ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ש×ר המצרכי×, פרט לדג, ×•×ž×‘×©×œ×™× ×ª×•×š כדי ערבוב במשך 2 דקות.
â€¢Â Â ×ž× ×™×—×™× ×ת הדג על המחבת ×¢× ×”×¨×•×˜×‘, הצד של העור (×’× ×× ×ין עור כמובן) כלפי מטה. ×ž×˜×’× ×™× ×ª×•×š כדי הרטבת הדג ×¢× ×”×¨×•×˜×‘ , בעזרת ×›×£, במשך 3-4 דקות. ×”×•×¤×›×™× ×œ×¦×“ ×”×©× ×™ ×•×ž×˜×’× ×™× ×‘×ופן דומה במשך 4 דקות ×ו עד שמתקבל צבע זהוב מהקרמל ×©× ×•×ª×¨ במחבת.
•  שימו לב – חשוב מ×וד ×œ× ×œ×‘×©×œ ×ת הדג יותר מדי, 7 דקות סך הכל הן זמן מספיק כדי לבשל ×ת הדג ועדיין להותיר ×ותו עסיסי. ×× ××ª× ×œ× ×‘×˜×•×—×™×, תמיד ×פשר לפתוח מעט דג ×חד ב×מצע ולר×ות ×× ×”×•× ×ž×¢×˜ ורוד ×‘×¤× ×™×. ×× ×›×Ÿ, ×–×” הזמן ×œ×”×•×¦×™× ×ותו. ×פשר ×’× ×œ×œ×—×•×¥ על הדג ×¢× ×”×צבע, ×× ×”×“×’ קפיצי למגע ×בל ×œ× ×¨×š מדי, ×”×•× ×ž×•×›×Ÿ.
â€¢Â Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¦×œ×—×ª הגשה, ×ž×¤×–×¨×™× ×©×•×ž×©×•× ×•×¢×™×¨×™×ª קצוצה ומגישי×.
עסיסי ×‘×¤× ×™× ×•×ž×œ× ×‘×˜×¢×ž×™×. צילו×: רחלי קרוט
הערות חשובות:
• ×× ×™ ממש, ×בל ממש, ממליצה ×œ×›× ×œ×”×©×ª×ž×© בפילה סלמון טרי. ×”×•× ×¢×•×©×” ×ת כל ההבדל.
• בקשו מהמוכר ×“×’×™× ×œ×”×•×¦×™× ×œ×›× ×ת העצמות, בשבילו ×–×” ×©× ×™×™×”, ×‘×©×‘×™×œ×›× ×–×” חסכון גדול בזמן.
• כש××ª× ×§×•× ×™× ×ת הפילה, בקשו ×ת החלק השמן יותר ×•×œ× ×”×“×§.
• ×× ××ª× ×¨×•×¦×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת הדג מר×ש ורק ×œ×—×ž× ×œ×¤× ×™ ההגשה, בשלו ×ותו במחבת במשך 5 דקות ×ו עד ×©×”×•× ×›×ž×¢×˜ מוכן ×בל ×œ× ×œ×’×ž×¨×™. ×œ×¤× ×™ ההגשה ×”×›× ×™×¡×• ×ותו ×œ×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-180 מעלות למשך 3-4 דקות. כמובן ש×ת ×”×©×•×ž×©×•× ×•×”×¢×™×¨×™×ª יש לפזר רק ×œ×¤× ×™ ההגשה.
â€¢Â × ×™×ª×Ÿ להחליף ×ת העירית בבצל ירוק.
• הדג הולך × ×”×“×¨ ×¢× ×ורז שסופג ×ת הטעמי×.
â€¢Â × ×©×ר ×œ×›× ×ž×”×¨×•×˜×‘ במחבת? העבירו ×ותו לכלי הגשה קטן ושימו על השולחן, כך שכל סועד יוכל להוסיף לעצמו רוטב ×× ×™×¨×¦×”.
â€¢Â × ×©×ר ×œ×›× ×“×’ ×חרי ×”×רוחה? פוררו ×ותו ×¢× ×”×™×“×™×™× ×•×¦×¨×¤×• לפסטה, × ×•×“×œ×¡ ×ו ×ורז. ×× ×—×¡×¨ ×œ×›× ×ž×¢×˜ תיבול ×פשר להוסיף ×›×£ רוטב סויה. מתקבל סלט ×—× ×ו קר × ×”×“×¨.
×ל תפספסו:
×œ×—×ž× ×™×•×ª דבש רכות ו×ווריריות עמו כמו ×¢× ×Ÿ
פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון
רחלי, בלוג מדהי×. ×ž×ª×›×•× ×™× × ×”×“×¨×™× ×©×ž× ×•×¡×™× ×¢×œ ידי ומצליחי×. תודה רבה על שיתוף ×ž×ª×›×•× ×™×™×š.ישר ×›×— ושבת שלו×.×שמח ב×ופן ×ישי ליותר ×ž×ª×›×•× ×™ עוף דווק×.
×”×™×™ × ×¨××” מעולה. רציתי לעשות ×ת ×–×” לחג לערב ×©× ×™ למשפחה ש×× ×™ מת×רחת ×צלה.. יש ×פשרות להכין ×™×•× ×ž×¨×ש ×‘×ª× ×•×¨ ×‘×ž×§×•× ×¢×œ ×”×’×–? ×–×” ×™×¦× ×˜×¢×™× ×’×?
כדי ל×פות ×‘×ª× ×•×¨ צריך ×œ×”× ×™×— ×ת × ×ª×—×™ הסלמון ×‘×ª×‘× ×™×ª והשקות ××•×ª× ×¢× ×”×¨×•×˜×‘.
5-7 דקות ×פייה ×¢× × ×™×™×¨ כסף מעל ו××– עוד 2-3 דקות בלי ×”× ×™×™×¨ כסף. רק כד××™ להשקות ××•×ª× ×ž×“×™ ×¤×¢× ×‘× ×•×–×œ×™× ×©×ž×¦×˜×‘×¨×™× ×‘×ª×—×ª×™×ª ×”×ª×‘× ×™×ª כדי שלט יתייבשו.
ממליצה לך ×‘×—×•× ×œ×פות ××•×ª× 2-3 דקות פחות, ×’× ×× ×–×” × ×¨××” לך מעט × ×, וכש×ת מגיעה ל××•×¨×—×™× ×©×™×ž×™ ×ת ×–×” ×‘×ª× ×•×¨ לכמה דקות כדי שזה יוגש ×—× ×•×¢×¡×™×¡×™ ×•×œ× ×™×ª×™×™×‘×©.
בהצלחה וחג שמח!