ï»� פילה סלמון בדבש, ג’ינג’ר ולימון - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - ×“×’×™× - פילה סלמון בדבש, ×’’×™× ×’’ר ולימון

פילה סלמון בדבש, ×’’×™× ×’’ר ולימון

נתחי פילה סלמון, ×¨×›×™× ×•×¢×¡×™×¡×™×™×, ברוטב מתוק-פיקנטי של דבש, ×’’×™× ×’’ר ולימון. כמה ×ž×¨×©×™× ×•×˜×¢×™× ×›×›×” פשוט להכנה

סטריפ משהו טעי×
×‘×©× ×™× ×”×חרונות, לצד המעבר שלי ×ž×§×™× ×•×—×™× ×›×‘×“×™× ×œ×¢×•×’×•×ª לימון, השתנו ×’× ×”×‘×—×™×¨×•×ª שלי בכל הנוגע למנה העיקרית. ×‘×ž×§×•× × ×ª×— בשר ×ו ×פילו שניצל ×× ×™ ×עדיף להזמין במסעדות דג צרוב ×¢× ×ž×™× ×™×ž×•× ×ª×™×‘×•×œ ורבע לימון בצד.

כל ×–×” מתרחש ונכון בעיקר ×œ×¨×’×¢×™× ×©×× ×™ מזמינה ×ת ×”×וכל שלי במסעדה. בבית לעומת ×–×ת, על ××£ ש×× ×™ ×œ× ×ž×›× ×™×¡×” בשר הביתה, ×× ×™ ×œ× ×§×•× ×” ×’× ×“×’×™×. ×–×” ×œ× ×¨×§ הריח והצורך לנקות ×ות×, ××œ× ×’× ×”×ž×—×©×‘×” שיקח יובלות להכין. ו×× ×™? ×× ×™ צריכה ×ת ×”×וכל שלי ×›×ן ועכשיו.

תוסיפו לעובדה ×”×–×ת ×ת הרתיעה שלי מסלמון (××œ× ×× ×”×•× ×ž×¢×•×©×Ÿ) והרי ×œ×›× ×ª×™×¨×•×¦×™× ×ž×¨×©×™×ž×™× ×œ×¡×™×‘×” שבגללה ×ž×¢×•×œ× ×œ× ×¦×œ×™×ª×™ סלמון בבית.

עד לפני שבועיי×.

כשהתחלתי לתכנן ×ת המנות ש×כין בר×ש השנה, ידעתי שדג חייב להיות ש×. ידעתי ×’×, ש×× ×בשל ×“×’×™× ×©×œ× ×™×©×—×• ברוטב, רוב ×”×¡×™×›×•×™×™× ×©×¢×“ ×©×”× ×™×’×™×¢×• לשולחן ×”×—×’, ×”× ×œ× ×‘×מת יהיו ×¢×¡×™×¡×™×™× ×•×˜×¢×™×ž×™×.

×ת הבעיה ×”×–×ת פתר הסלמון שניחן בשומניות טבעית, ×ž×™× ×™×ž×•× ×©×œ עצמות (×©×’× ××•×ª× ×™×•×¦×™× ×œ×›× ×”×ž×•×›×¨ בחנות הדגי×) והכי חשוב – יש לו ×ת היכולת להשתלב ×¢× ×ž×’×•×•×Ÿ רחב של טעמי×.

המנה ×©×œ×¤× ×™×›× × ×•×œ×“×” ××ž× × ×›×“×™ לככב בחג, ×בל מ××– שהכנתי ×ותה ×”×™× ×œ×—×œ×•×˜×™×Ÿ הפכה לדיירת קבע במטבח. כל כך קל להכין וכל כך הרבה ×¨×•×©× ×•×˜×¢× ×©×”×™× ×ž×¤×™×¦×”.

שתהיה ×œ×›× ×©× ×” מתוקה ומתובלת בג’×™× ×’’ר, צ’ילי והמון דבש ♥

×¦×•×¨×‘×™× ×‘×ž×—×‘×ª במשך כמה דקות וזה מוכן. צילו×: רחלי קרוט

פילה סלמון בדבש, ×’’×™× ×’’ר ולימון

מצרכי×:
קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות
3 ס”מ ×’’×™× ×’’ר טרי, קלוף
3 שיני שו×, קלופות
1/2 פלפל צ’ילי טרי
מיץ מ-1/2 לימון
5-6 כפות שמן זית
4 כפות דבש יד מרדכי (לקופון הנחה לחצו ×›×ן)
1/2 כפית שמן שומשו×

לעיטור:
שומשו×
עירית קצוצה

×ופן ×”×›× ×”:
â€¢Â Â ×—×•×ª×›×™× ×ת פילה הדג לפרוסות בעובי 5 ס”מ. ×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
â€¢Â Â ×ž×’×¨×“×™× ×ת ×”×©×•× ×•×”×’’×™× ×’’ר על פומפיה, על החלק הדק, ו×ת הפלפל החריף ×—×•×ª×›×™× ×œ×§×•×‘×™×•×ª קטנות.
â€¢Â Â ×ž×—×ž×ž×™× ×ž×—×‘×ª ×¢× ×©×ž×Ÿ זית, ×ž×•×¡×™×¤×™× ×ת ש×ר המצרכי×, פרט לדג, ×•×ž×‘×©×œ×™× ×ª×•×š כדי ערבוב במשך 2 דקות.
â€¢Â Â ×ž× ×™×—×™× ×ת הדג על המחבת ×¢× ×”×¨×•×˜×‘, הצד של העור (×’× ×× ×ין עור כמובן) כלפי מטה. ×ž×˜×’× ×™× ×ª×•×š כדי הרטבת הדג ×¢× ×”×¨×•×˜×‘ , בעזרת ×›×£, במשך 3-4 דקות. ×”×•×¤×›×™× ×œ×¦×“ השני ×•×ž×˜×’× ×™× ×‘×ופן דומה במשך 4 דקות ×ו עד שמתקבל צבע זהוב מהקרמל שנותר במחבת.
•  שימו לב – חשוב מ×וד ×œ× ×œ×‘×©×œ ×ת הדג יותר מדי, 7 דקות סך הכל הן זמן מספיק כדי לבשל ×ת הדג ועדיין להותיר ×ותו עסיסי. ×× ××ª× ×œ× ×‘×˜×•×—×™×, תמיד ×פשר לפתוח מעט דג ×חד ב×מצע ולר×ות ×× ×”×•× ×ž×¢×˜ ורוד בפני×. ×× ×›×Ÿ, ×–×” הזמן ×œ×”×•×¦×™× ×ותו. ×פשר ×’× ×œ×œ×—×•×¥ על הדג ×¢× ×”×צבע, ×× ×”×“×’ קפיצי למגע ×בל ×œ× ×¨×š מדי, ×”×•× ×ž×•×›×Ÿ.
â€¢Â Â ×ž×¢×‘×™×¨×™× ×œ×¦×œ×—×ª הגשה, ×ž×¤×–×¨×™× ×©×•×ž×©×•× ×•×¢×™×¨×™×ª קצוצה ומגישי×.

עסיסי ×‘×¤× ×™× ×•×ž×œ× ×‘×˜×¢×ž×™×. צילו×: רחלי קרוט

הערות חשובות:
• ×× ×™ ממש, ×בל ממש, ממליצה ×œ×›× ×œ×”×©×ª×ž×© בפילה סלמון טרי. ×”×•× ×¢×•×©×” ×ת כל ההבדל.
• בקשו מהמוכר ×“×’×™× ×œ×”×•×¦×™× ×œ×›× ×ת העצמות, בשבילו ×–×” שנייה, ×‘×©×‘×™×œ×›× ×–×” חסכון גדול בזמן.
• כש××ª× ×§×•× ×™× ×ת הפילה, בקשו ×ת החלק השמן יותר ×•×œ× ×”×“×§.
• ×× ××ª× ×¨×•×¦×™× ×œ×”×›×™×Ÿ ×ת הדג מר×ש ורק ×œ×—×ž× ×œ×¤× ×™ ההגשה, בשלו ×ותו במחבת במשך 5 דקות ×ו עד ×©×”×•× ×›×ž×¢×˜ מוכן ×בל ×œ× ×œ×’×ž×¨×™. לפני ההגשה הכניסו ×ותו לתנור ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש ל-180 מעלות למשך 3-4 דקות. כמובן ש×ת ×”×©×•×ž×©×•× ×•×”×¢×™×¨×™×ª יש לפזר רק לפני ההגשה.
• ניתן להחליף ×ת העירית בבצל ירוק.
• הדג הולך נהדר ×¢× ×ורז שסופג ×ת הטעמי×.
• נש×ר ×œ×›× ×ž×”×¨×•×˜×‘ במחבת? העבירו ×ותו לכלי הגשה קטן ושימו על השולחן, כך שכל סועד יוכל להוסיף לעצמו רוטב ×× ×™×¨×¦×”.
• נש×ר ×œ×›× ×“×’ ×חרי ×”×רוחה? פוררו ×ותו ×¢× ×”×™×“×™×™× ×•×¦×¨×¤×• לפסטה, נודלס ×ו ×ורז. ×× ×—×¡×¨ ×œ×›× ×ž×¢×˜ תיבול ×פשר להוסיף ×›×£ רוטב סויה. מתקבל סלט ×—× ×ו קר נהדר.

×ל תפספסו:
לחמניות דבש רכות ו×ווריריות עמו כמו ענן
פרחי כרובית בדבש, צ’ילי ולימון

 

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

3 תגובות

  1. רחלי, בלוג מדהי×. ×ž×ª×›×•× ×™× × ×”×“×¨×™× ×©×ž× ×•×¡×™× ×¢×œ ידי ומצליחי×. תודה רבה על שיתוף מתכונייך.ישר ×›×— ושבת שלו×.×שמח ב×ופן ×ישי ליותר מתכוני עוף דווק×.

  2. ×”×™×™ נר××” מעולה. רציתי לעשות ×ת ×–×” לחג לערב שני למשפחה ש×× ×™ מת×רחת ×צלה.. יש ×פשרות להכין ×™×•× ×ž×¨×ש בתנור ×‘×ž×§×•× ×¢×œ ×”×’×–? ×–×” ×™×¦× ×˜×¢×™× ×’×?

    • כדי ל×פות בתנור צריך להניח ×ת נתחי הסלמון בתבנית והשקות ××•×ª× ×¢× ×”×¨×•×˜×‘.
      5-7 דקות ×פייה ×¢× × ×™×™×¨ כסף מעל ו××– עוד 2-3 דקות בלי הנייר כסף. רק כד××™ להשקות ××•×ª× ×ž×“×™ ×¤×¢× ×‘× ×•×–×œ×™× ×©×ž×¦×˜×‘×¨×™× ×‘×ª×—×ª×™×ª התבנית כדי שלט יתייבשו.

      ממליצה לך ×‘×—×•× ×œ×פות ××•×ª× 2-3 דקות פחות, ×’× ×× ×–×” נר××” לך מעט × ×, וכש×ת מגיעה ל××•×¨×—×™× ×©×™×ž×™ ×ת ×–×” בתנור לכמה דקות כדי שזה יוגש ×—× ×•×¢×¡×™×¡×™ ×•×œ× ×™×ª×™×™×‘×©.

      בהצלחה וחג שמח!

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top