עוגת ×©×ž×¨×™× ×¨×›×”, בצורת ×©×•×©× ×™×, במילוי ×’×‘×™× ×” מתוקה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×. מת×ימה במיוחד לצד קפה ×ו תה ×—×
×× ××ª× ××•×”×‘×™× ×’×‘×™× ×™×•×ª ××ª× ×”×•×œ×›×™× ×œ×”×ª×הב במ×פה ×”×–×”. יש בו מילוי של ×’×‘×™× ×” מתוקה משובצת ×‘×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×, בצק ×©×ž×¨×™× ×¨×š ×©× ×©×ר ×›×–×” ×’× ×חרי ×™×•×ž×™×™× ×‘×–×›×•×ª סירופ סוכר ולמרות המר××” ×”×ž×¨×©×™× ×©× ×•×¦×¨ בזכות עיצוב ×”×©×•×©× ×™× (×ו הצמה) מדובר במתכון מ×וד פשוט ×œ×”×›× ×” שדורש ×ž×›× ×‘×¢×™×§×¨ להפעיל ×ת המיקסר.
בחג, מומלץ להגיש ×ת העוגה לצד כוס תה ×ו קפה, ובש×ר ימות ×”×©× ×” ×”×™× ×ª×ª×¤×§×“ מעולה כעוגה של בוקר. ×–×ת שממתיקה ×ת ×”×™×•× ×•×¤×•×ª×—×ª ×ותו ×¢× ×—×™×•×š.
שימו לב, חלק מהקמח במתכון הומר ×œ×¤×•×“×™× ×’ ×’× ×›×“×™ להוסיף לבצק ×˜×¢× ×©×œ ×•× ×™×œ שמשתלב × ×”×“×¨ ×¢× ×”×’×‘×™× ×”, ×בל בעיקר כדי להותיר ×ת הבצק רך ל×ורך זמן.
××– למה ××ª× ×ž×—×›×™×, רוצו להדליק ×ת ×”×§×•×ž×§×•× ×•×‘×™× ×ª×™×™× ×©×™×ž×• ×ת הבצק להתפחה.
חג שבועות שמח!
מרדדי×, ממל××™×, ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×—×•×ª×›×™×. צילו×: רחלי קרוט
עוגת ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ ×’×‘×™× ×” מתוקה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™×
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×‘×¦×§ (2 עוגות עגולות בגודל 22 ×ו עוגה ×חת עגולה ועוגה ×חת בצורת צמה):
420 ×’×¨× (3 כוסות) קמח
שקית (80 גר×) ×¤×•×“×™× ×’ ×‘×˜×¢× ×•× ×™×œ עלית
25 ×’×¨× (1/2 שקית) ×©×ž×¨×™× ×˜×¨×™×™× ×ו ×›×£ ×©×ž×¨×™× ×™×‘×©×™×
100 ×’×¨× ×—×ž××” בטמפרטורת החדר
150 מ”ל (3/4 כוס) חלב
כפית תמצית ×•× ×™×œ
2 ביצי×
100 ×’×¨× (1/2 כוס) סוכר
×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×™×œ×•×™:
250 ×’×¨× ×’×‘×™× ×” ריקוטה
250 ×’×¨× ×’×‘×™× ×ª טבורוג (להשיג בכל ×”×ž×¢×“× ×™×•×ª בסופרי×)
כפית תמצית ×•× ×™×œ ×יכותית
2 כפות ×¤×•×“×™× ×’ ×‘×˜×¢× ×•× ×™×œ עלית
2 ×—×œ×ž×•× ×™×
×¦× ×¦× ×ª ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×, ×ž×’×•×œ×¢× ×™× ×•×ž×¡×•× × ×™× ×ž×”× ×•×–×œ
לציפוי:
ביצה טרופה ×¢× ×ž×¢×˜ חלב
סוכר גבישי לקישוט (×œ× ×—×•×‘×”)
סירופ סוכר:
1/2 כוס מי×
1/2 כוס סוכר
×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž×›×™× ×™× ×ת הבצק: ×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×ת כל ×”×ž×¦×¨×›×™× ×‘×ž×”×™×¨×•×ª ×יטית במשך 4-5 דקות. ×ž×’×‘×™×¨×™× ×œ×ž×”×™×¨×•×ª ×‘×™× ×•× ×™×ª ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢×•×“ 5 דקות עד שהבצק ×חיד ומעט דביק. ×ž×›×¡×™× ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ × ×¦×ž×“ ×ו במגבת ×•×ž×ª×¤×™×—×™× ×œ×™×œ×” במקרר ×ו שעה בטמפרטורת החדר.
– ×ž×›×™× ×™× ×ת המילוי: ×ž×¡× × ×™× ×ת ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×ž×”× ×•×–×œ ב×מצעות ×ž×¡× × ×ª.
בקערה רחבה ×˜×•×¨×¤×™× ×ת כל ×”×ž×¦×¨×›×™× ×¤×¨×˜ ×œ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
– ×ž×¨×“×“×™× 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי ס”מ ×•×ž×•×¨×—×™× 1/2 מכמות המילוי על כל הבצק, מש××™×¨×™× ×‘×¦×“×“×™× ×©×•×œ×™×™× ×©×œ ס”מ.
– ×ž×¤×–×¨×™× 1/2 מכמות ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×¢×œ המילוי ×•×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×¨×•×œ×“×”. ×—×•×ª×›×™× ×œ×¤×¨×•×¡×•×ª בעובי 5 ס”מ ×•×ž× ×™×—×™× ×¢× ×”×¦×“ החתוך כלפי מטה ×‘×ª×‘× ×™×ª עגולה. ×ž×§×¤×™×“×™× ×œ×”×©×יר בין כל פרוסת רולדה 2 ס”מ לפחות ×›×™ הבצק תופח במהלך ×”×פייה. ×ž×›×™× ×™× ×‘×¦×•×¨×” ×–×”×” ×ת החצי ×”×©× ×™ של הבצק.
– ×ž×›×¡×™× ×¢× ×ž×’×‘×ª מטבח ×•×ž× ×™×—×™× ×œ×¢×•×’×” לתפוח במשך 40 דקות.
– ×ž×‘×¨×™×©×™× ×ת העוגה ×‘×¢×“×™× ×•×ª ×¢× ×‘×™×¦×” טרופה ×¢× ×—×œ×‘ ×•×ž×¤×–×¨×™× ×¡×•×›×¨ גבישי.
– ××•×¤×™× ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 30-40 דקות ×ו עד שהעוגה זהובה.
– 5 דקות ×œ×¤× ×™ ×¡×™×•× ×”×פייה ×ž×¨×ª×™×—×™× ×ת ×”×ž×™× ×•×”×¡×•×›×¨ של הסירופ וברגע שהעוגה יוצ×ת ×ž×”×ª× ×•×¨ ×ž×¨×˜×™×‘×™× ×ותה ×‘× ×“×™×‘×•×ª ×¢× ×”×¡×™×¨×•×¤. ×ž×§×¨×¨×™× ×‘×˜×ž×¤×¨×˜×•×¨×ª החדר ומגישי×.
× ×™×ª×Ÿ לעצב בכל צורה ש××•×”×‘×™× – ×©×•×©× ×™×, צמה ×ו רולדה. צילו×: רחלי קרוט
הערות חשובות
– טוב לדעת: ×¤×•×“×™× ×’ עלית עוזר לבצק להש×ר רך ×•× ×¢×™× ×œ×–×ž×Ÿ ממושך וביחד ×¢× ×”×¡×™×¨×•×¤ סוכר מתקבל מ×פה ששומר על טריות ×’× ×‘×ž×©×š כמה ימי×.
– כדי ליצור צורה של צמת ×©×ž×¨×™× ×ž×¨×“×“×™× ×—×¦×™ מכמות הבצק למלבן בעובי ס”מ. ×ž× ×™×—×™× ×œ×ורך המלבן, במרכזו, 1/2 מכמות המילוי ומעליו בגבעה 1/2 ×¦× ×¦×ª ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×ž×¡×•× × ×™×. ×—×•×ª×›×™× ×¢× ×¡×›×™×Ÿ ×¤×¡×™× ×‘×¢×•×‘×™ ס”מ בצדי המילוי (הבצק ×©× ×•×ª×¨ ×œ×œ× ×ž×™×œ×•×™ מהצדדי×) ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×‘×›×œ ×¤×¢× ×¨×¦×•×¢×ª בצק מעל המילוי, ×¤×¢× ×ž×™×ž×™×Ÿ ×•×¤×¢× ×ž×©×ž×ל עד שהרצועות עוטפות ×ת הבצק.
– ×‘×ž×§×•× ×’×‘×™× ×ª טבורוג × ×™×ª×Ÿ להשתמש ×‘×ž×¡×§×¨×¤×•× ×” ×ו בעוד ×’×‘×™× ×ª ריקוטה.
– ×× ×œ× ××•×”×‘×™× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×פשר לוותר ×¢×œ×™×”× ×בל ×”× ×ž×וד מוסיפי×.
– ×× ×”×‘×¦×§ דביק מדי ×פשר להוסיף קמח בזמן הלישה ×•×œ×¤× ×™ הרידוד. ×בל הקפידו ×©×”×•× ×™×©×ר רך ×•×œ× ×™×‘×© מדי.
×”×ž×¨×§× × ×•×ª×¨ רך בזכות ×”×¤×•×“×™× ×’ והסירופ סוכר. צילו×: רחלי קרוט
 ×ל תפספסו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי ×§×¨× ×’×‘×™× ×”, ק×רד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה ×¢× ×‘× × ×•×ª מקורמלות
מתכון לט×רט ×’×‘×™× ×” ×œ×™×ž×•× ×™ ×¢× ×©×•×©× ×™ קצפת
כוסות משוקולד במילוי מוס ×’×‘×™× ×” ושוקולד, קצפת ×•× ×™×œ ופולי קק×ו
מתה על שילוב ×”×˜×¢×ž×™× ×”×–×”, × ×¨××” מצוין! :)
×”×™.×ת ×ž×ª×›×•×•× ×ª ל×בקת ×¤×•×“×™× ×’ ×ו ××™× ×¡×˜× ×˜ ×¤×•×“×™× ×’?