ï»� שושני ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ גבינה מתוקה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™× - foodpage - כל ×”×ž×ª×›×•× ×™× ×‘×ž×§×•× ×חד replicas watch china
×¨×©×•× ×›×‘×¨?
התחבר
×œ× ×¨×©×•×?
הירש×
××ª× ×›×ן: Home - מ×כלי ×—×’×™× - שושני ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ גבינה מתוקה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×

שושני ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ גבינה מתוקה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×

עוגת ×©×ž×¨×™× ×¨×›×”, בצורת שושני×, במילוי גבינה מתוקה ×•×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×. מת×ימה במיוחד לצד קפה ×ו תה ×—×

×× ××ª× ××•×”×‘×™× ×’×‘×™× ×™×•×ª ××ª× ×”×•×œ×›×™× ×œ×”×ª×הב במ×פה ×”×–×”. יש בו מילוי של גבינה מתוקה משובצת ×‘×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×, בצק ×©×ž×¨×™× ×¨×š שנש×ר ×›×–×” ×’× ×חרי ×™×•×ž×™×™× ×‘×–×›×•×ª סירופ סוכר ולמרות המר××” ×”×ž×¨×©×™× ×©× ×•×¦×¨ בזכות עיצוב ×”×©×•×©× ×™× (×ו הצמה) מדובר במתכון מ×וד פשוט להכנה שדורש ×ž×›× ×‘×¢×™×§×¨ להפעיל ×ת המיקסר.

בחג, מומלץ להגיש ×ת העוגה לצד כוס תה ×ו קפה, ובש×ר ימות השנה ×”×™× ×ª×ª×¤×§×“ מעולה כעוגה של בוקר. ×–×ת שממתיקה ×ת ×”×™×•× ×•×¤×•×ª×—×ª ×ותו ×¢× ×—×™×•×š.

שימו לב, חלק מהקמח במתכון הומר לפודינג ×’× ×›×“×™ להוסיף לבצק ×˜×¢× ×©×œ וניל שמשתלב נהדר ×¢× ×”×’×‘×™× ×”, ×בל בעיקר כדי להותיר ×ת הבצק רך ל×ורך זמן.

××– למה ××ª× ×ž×—×›×™×, רוצו להדליק ×ת ×”×§×•×ž×§×•× ×•×‘×™× ×ª×™×™× ×©×™×ž×• ×ת הבצק להתפחה.

חג שבועות שמח!

שלבי×מרדדי×, ממל××™×, ×ž×’×œ×’×œ×™× ×•×—×•×ª×›×™×. צילו×: רחלי קרוט

עוגת ×©×ž×¨×™× ×‘×ž×™×œ×•×™ גבינה מתוקה ודובדבני×

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×‘×¦×§ (2 עוגות עגולות בגודל 22 ×ו עוגה ×חת עגולה ועוגה ×חת בצורת צמה):
420 ×’×¨× (3 כוסות) קמח
שקית (80 גר×) פודינג ×‘×˜×¢× ×•× ×™×œ עלית
25 ×’×¨× (1/2 שקית) ×©×ž×¨×™× ×˜×¨×™×™× ×ו ×›×£ ×©×ž×¨×™× ×™×‘×©×™×
100 ×’×¨× ×—×ž××” בטמפרטורת החדר
150 מ”ל (3/4 כוס) חלב
כפית תמצית וניל
2 ביצי×
100 ×’×¨× (1/2 כוס) סוכר

×ž×¦×¨×›×™× ×œ×ž×™×œ×•×™:
250 ×’×¨× ×’×‘×™× ×” ריקוטה
250 ×’×¨× ×’×‘×™× ×ª טבורוג (להשיג בכל המעדניות בסופרי×)
כפית תמצית וניל ×יכותית
2 כפות פודינג ×‘×˜×¢× ×•× ×™×œ עלית
2 חלמוני×
צנצנת ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×—×ž×•×¦×™×, ×ž×’×•×œ×¢× ×™× ×•×ž×¡×•× × ×™× ×ž×”× ×•×–×œ

לציפוי:
ביצה טרופה ×¢× ×ž×¢×˜ חלב
סוכר גבישי לקישוט (×œ× ×—×•×‘×”)

סירופ סוכר:
1/2 כוס מי×
1/2 כוס סוכר

×ופן ×”×›× ×”:
– ×ž×›×™× ×™× ×ת הבצק: ×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×ת כל ×”×ž×¦×¨×›×™× ×‘×ž×”×™×¨×•×ª ×יטית במשך 4-5 דקות. ×ž×’×‘×™×¨×™× ×œ×ž×”×™×¨×•×ª בינונית ×•×ž×¢×¨×‘×œ×™× ×¢×•×“ 5 דקות עד שהבצק ×חיד ומעט דביק. ×ž×›×¡×™× ×‘× ×™×™×œ×•×Ÿ נצמד ×ו במגבת ×•×ž×ª×¤×™×—×™× ×œ×™×œ×” במקרר ×ו שעה בטמפרטורת החדר.
– ×ž×›×™× ×™× ×ת המילוי: ×ž×¡× × ×™× ×ת ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×ž×”× ×•×–×œ ב×מצעות מסננת.
בקערה רחבה ×˜×•×¨×¤×™× ×ת כל ×”×ž×¦×¨×›×™× ×¤×¨×˜ ×œ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×•×ž× ×™×—×™× ×‘×¦×“.
– ×ž×¨×“×“×™× 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי ס”מ ×•×ž×•×¨×—×™× 1/2 מכמות המילוי על כל הבצק, מש××™×¨×™× ×‘×¦×“×“×™× ×©×•×œ×™×™× ×©×œ ס”מ.
– ×ž×¤×–×¨×™× 1/2 מכמות ×”×“×•×‘×“×‘× ×™× ×¢×œ המילוי ×•×ž×’×œ×’×œ×™× ×œ×¨×•×œ×“×”. ×—×•×ª×›×™× ×œ×¤×¨×•×¡×•×ª בעובי 5 ס”מ ×•×ž× ×™×—×™× ×¢× ×”×¦×“ החתוך כלפי מטה בתבנית עגולה. ×ž×§×¤×™×“×™× ×œ×”×©×יר בין כל פרוסת רולדה 2 ס”מ לפחות ×›×™ הבצק תופח במהלך ×”×פייה. ×ž×›×™× ×™× ×‘×¦×•×¨×” ×–×”×” ×ת החצי השני של הבצק.
– ×ž×›×¡×™× ×¢× ×ž×’×‘×ª מטבח ×•×ž× ×™×—×™× ×œ×¢×•×’×” לתפוח במשך 40 דקות.
– ×ž×‘×¨×™×©×™× ×ת העוגה בעדינות ×¢× ×‘×™×¦×” טרופה ×¢× ×—×œ×‘ ×•×ž×¤×–×¨×™× ×¡×•×›×¨ גבישי.
– ××•×¤×™× ×‘×ª× ×•×¨ ×©×—×•×ž× ×ž×¨×ש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 30-40 דקות ×ו עד שהעוגה זהובה.
– 5 דקות לפני ×¡×™×•× ×”×פייה ×ž×¨×ª×™×—×™× ×ת ×”×ž×™× ×•×”×¡×•×›×¨ של הסירופ וברגע שהעוגה יוצ×ת מהתנור ×ž×¨×˜×™×‘×™× ×ותה בנדיבות ×¢× ×”×¡×™×¨×•×¤. ×ž×§×¨×¨×™× ×‘×˜×ž×¤×¨×˜×•×¨×ª החדר ומגישי×.

DSC_1070-600ניתן לעצב בכל צורה ש××•×”×‘×™× – שושני×, צמה ×ו רולדה. צילו×: רחלי קרוט

הערות חשובות
– טוב לדעת: פודינג עלית עוזר לבצק להש×ר רך ×•× ×¢×™× ×œ×–×ž×Ÿ ממושך וביחד ×¢× ×”×¡×™×¨×•×¤ סוכר מתקבל מ×פה ששומר על טריות ×’× ×‘×ž×©×š כמה ימי×.
– כדי ליצור צורה של צמת ×©×ž×¨×™× ×ž×¨×“×“×™× ×—×¦×™ מכמות הבצק למלבן בעובי ס”מ. ×ž× ×™×—×™× ×œ×ורך המלבן, במרכזו, 1/2 מכמות המילוי ומעליו בגבעה 1/2 צנצת ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×ž×¡×•× × ×™×. ×—×•×ª×›×™× ×¢× ×¡×›×™×Ÿ ×¤×¡×™× ×‘×¢×•×‘×™ ס”מ בצדי המילוי (הבצק שנותר ×œ×œ× ×ž×™×œ×•×™ מהצדדי×) ×•×ž×¢×‘×™×¨×™× ×‘×›×œ ×¤×¢× ×¨×¦×•×¢×ª בצק מעל המילוי, ×¤×¢× ×ž×™×ž×™×Ÿ ×•×¤×¢× ×ž×©×ž×ל עד שהרצועות עוטפות ×ת הבצק.
– ×‘×ž×§×•× ×’×‘×™× ×ª טבורוג ניתן להשתמש במסקרפונה ×ו בעוד גבינת ריקוטה.
– ×× ×œ× ××•×”×‘×™× ×“×•×‘×“×‘× ×™× ×פשר לוותר ×¢×œ×™×”× ×בל ×”× ×ž×וד מוסיפי×.
– ×× ×”×‘×¦×§ דביק מדי ×פשר להוסיף קמח בזמן הלישה ולפני הרידוד. ×בל הקפידו ×©×”×•× ×™×©×ר רך ×•×œ× ×™×‘×© מדי.

DSC_1092-600×”×ž×¨×§× × ×•×ª×¨ רך בזכות הפודינג והסירופ סוכר. צילו×: רחלי קרוט

 ×ל תפספסו
מתכון לביצת הפתעה שקופה במילוי ×§×¨× ×’×‘×™× ×”, ק×רד לימון וקיווי
מתכון לעוגת ריקוטה בחושה ×¢× ×‘× × ×•×ª מקורמלות
מתכון לט×רט גבינה לימוני ×¢× ×©×•×©× ×™ קצפת
כוסות משוקולד במילוי מוס גבינה ושוקולד, קצפת וניל ופולי קק×ו

רחלי קרוט
גדלתי מתחת לסינר ההונגרי של ×¡×‘×ª× ×•×œ×¦×“ הפירושקי והלביבות של סב×. ×”×˜×¢×ž×™× ×”×לה הפכו ×©× ×™× ×חר כך לתשוקה גדולה ל×וכל ולזיכרונות ×©×ž×’×™×¢×™× ×‘×™×—×“ ×יתו.

מגדלת עגבניות שרי, ×¤×œ×¤×œ×™× ×—×¨×™×¤×™× ×•×ת הכלבה הפחוסה שלי, ובין לבין עורכת ×ת ×תר פודפייג'.

וכן, יש לי ב×מת ×לרגיה נפשית לטונה.
רחלי קרוט
רחלי קרוט
רחלי קרוט

×ž×ª×›×•× ×™× ××—×¨×•× ×™× ×ž×ת רחלי קרוט (צפו בכול×...)

רחלי קרוט
raheli.krut@gmail.com

2 תגובות

  1. פיית העוגיות

    מתה על שילוב ×”×˜×¢×ž×™× ×”×–×”, נר××” מצוין! :)

  2. פרידה

    ×”×™.×ת מתכוונת ל×בקת פודינג ×ו ×ינסטנט פודינג?

כתבו משהו נחמד...

כתובת ×”×ימייל שלך ×œ× ×ª×•×¦×’ בפומבי.שדות חובה ×ž×¡×•×ž× ×™× ×‘ *

*

Scroll To Top