תבשיל עוף ברוטב רימונים

מאת: foodpage-team

תבשיל שוקי עוף ברוטב מתקתק של רימונים עם יין לבן. מגישים לצד פירה או אורז שסופג את טעמי הרוטב

מצרכים:
בקבוק יין לבן יבש
5 כפות רוטב רימונים
2 כוסות מים או ציר עוף
1/2 כפית מלח
כפית גרגרי פלפל אנגלי
12 שוקי עוף, ללא העור והסחוס הבולט (מבקשים מהקצב)
2-3 כפות שמן צמחי
1 שורש סלרי בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
2-3 שיני שום, חצויות
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 כפות סוכר חום

להגשה:
חופן גרגרי רימון

אופן הכנה:
• מערבבים בקערה קטנה חצי כוס מהיין הלבן, רוטב הרימונים והמלח.
• מעבירים לקופסה גדולה, מוסיפים את שאר היין והמים או הציר וטורפים היטב.
• מניחים בקופסה את גרגרי הפלפל ושוקי העוף. סוגרים ומעבירים למקרר להשריה של שעתיים. בתום ההשריה ייתכן והעוף יראה לבן – זה בסדר.
• מוציאים את העוף מהמשרה ומחממים סיר רחב ושטוח (כזה שניתן להכניס לתנור) עם השמן. משחימים את השוקיים, בנגלות עם צריך, 2-3 דקות מכל צד. מוציאים.
• מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום ומאדים על להבה בינונית 6 דקות אגב בחישה.
• מחזירים פנימה את השוקיים ביחד עם כל המשרה. מוסיפים מים במידת הצורך (עד כיסוי), מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל ו-2-3 כפות סוכר (כמות הסוכר תשתנה בהתאם ליין בו תשתמשו).
• מביאים לרתיחה, מכסים בנייר אפייה, אוטמים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך שעה.
• מורידים בזהירות את הכיסוי, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות ונותנים לרוטב להצטמצם עד שהוא עוטף את העוף היטב, 20 דקות בערך.
• מעבירים לצלחת הגשה נאה (או מגישים ישר מהסיר), מעטרים בגרגרי רימון ומגישים למרכז השולחן, ביחד עם אורז שיספוג את טעמי הרוטב העשיר.

גיוונים:
• ניתן להכין את המנה עם כרעי עוף – 4 כרעיים מחולקות במקום 12 שוקיים.
• אם לא מוצאים שורש סלרי גם שורש פטרוזיליה ישתלב במנה מצוין.
• ניתן להשרות את העוף למשך הלילה אם רוצים שהוא יספוג הרבה מטעמי הרימונים והיין.

המתכון באדיבות רוטב רימונים של חברת ARIFOGLU, המשווק ע"י חברת דיפלומט .
צילום: קרן ביטון כהן


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים עם עוף? נסו את אלה:
מתכון לכבד קצוץ
מתכון לתבשיל עוף עם אורז
מתכון לפסטיה