עוגת גזר אוורירית, קלילה ובריאה

מאת: limilove

עוגת גזר קלילה ואוורירית עם קמח מלא, מיץ תפוזים וניחוח עדין של קינמון. רוצים לשדרג? הוסיפו שוקולד צ'יפס לעוגה

עוגות גזר הן בדרך כלל מהסוג העשיר/עמוס מדי ולא כולם אוהבים את זה. בן-זוגי למשל אוהב עוגות פשוטות מאוד והעוגה הזו התחבבה עליו וגם עלי כי היא אוורירית לחיך וכייפית עם כוס קפה, וגם - היא לא מושחתת כל-כך! תהנו.

מצרכים:
3 גזרים בינוניים, מגוררים גס
כוס קמח מלא מנופה (עובד עם מלא, שיפון, כוסמין, או שאפשר גם חצי לבן חצי מלא/שיפון/כוסמין)
1/2 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום (לשדרוג בריא - החליפו בחצי כוס סוכר פירות)
1/4 כוס שמן
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 ביצים
כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט
מעט חוויאג' (לא חובה)
כף ויסקי (לא חובה)
לשדרוג - 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-170 מעלות.
• מקציפים ביצים בעזרת מקציף חשמלי, מוסיפים בהדרגה סוכר, ולאחר מכן קמח, אבקת אפייה, שמן ומיץ. כשהתערובת אחידה מוסיפים את שאר המצרכים, תוך כדי • ערבול המקציף, רק עד שהתערובת מתאחדת.
• במידה ואתם רוצים להוסיף שוקולד צ'יפס, מוסיפים אותו בסוף ומערבבים עם כף ולא עם המקציף.
• מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 30-40 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות. כדי לדעת אם העוגה מוכנה יש לבצע את מבחן הקיסם עד שיוצא יבש.
• הכנת המתכון לפי גודל כוס 200 מ"ל מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. לעוגה גדולה יותר ניתן להכפיל או לשלש את הכמויות.

הכנתם? יש לכם שאלות לגבי המתכון? כתבו למטה בתגובות או פרסמו את התמונות של העוגה שהכנתם בקבוצת הפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים לעוגת גזר? נסו את אלה:
עוגת גזר מקמח מלא עם אגוזי מלך
עוגת גזר רכה שמכינים בקערה אחת
עוגת גזר לחה עם אגוזים וקינמון