סופגניות מלוחות עם טחינה וריבת פלפלים

מאת: foodpage-team

לא רק בגרסה המתוקה - סופגניות מלוחות עם טחינה וריבת פלפלים פיקנטית. לא אוהבים פלפלים? השתמשו ברוטב צ'ילי

יש המון גרסאות לסופגניות ולביבות מזרחיות. האזור בו אנו חיים מושפע בטעמים מהעדות השונות ומעמי האזור. אצל אחד מגישים את הסופגניות עם רוטב לימוני מתקתק והאחר מגיש אותן עם מטבלי ריבות מפירות יבשים. המתכון שלפניכם משלב את 2 הטעמים - מתיקות עדינה של הפלפלים עם מליחות של הסופגניות והטחינה.


הצרכים לבצק:
2 ו-1/2 כוסות קמח לבן
שקית (50 גרם) שמרים טריים
1/2 כפית מלח
1 כף סוכר
3 כוסות מים קרים
כוס פירה מוכן (2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ורכים או אבקת פירה להכנה מהירה)


לריבת הפלפלים:
2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
1 פלפלון חריף קטן אדום או ירוק ללא הגרעינים
1 בצל לבן, קצוץ דק
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כוס טחינה גולמית


אופן הכנה:
• להכנת הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה. המרקם צריך להיות סמיך כמו גבינה לבנה. מכניסים להתפחה במקרר למשך 45 דקות.
• בנתיים, ניגשים להכנת ריבת הפלפלים: מאדים את הבצל והפלפלים עם מעט שמן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומרסקים את הכל במעבד מזון ידני ומחזירים לסיר.
• מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה של כל הסוכר עד שמתקבלת ריבת פלפלים סמיכה (למתעצלים, ניתן לדלג על שלב זה ולהשתמש ברוטב צ'ילי מתוק).
• מוציאים את הבצק מהמקרר ומחממים שמן עמוק. מומלץ מאוד להשתמש בצ'יפסר בעל בקרת טמפרטורה.
• ממלאים כף גדולה בבצק ויוצקים את תוכן הכף לתוך השמן החם. אין צורך להקפיד על צורת הבצק, הבצק יפול לתוך הסיר, יתחיל להתעגל יפה ויצוף כלפי מעלה. לאחר שהבצק צף, הוא מתחיל להתנפח. כדאי לעזור לו בעזרת כף מחוררת להתהפך לצד השני לטיגון משני הצדדים.
• מטגנים במשך כשתי דקות עד לקבלת גוון זהוב ויפה. מוציאים למסננת לסינון עודפי השמן.
• לפני ההגשה, מכינים טחינה לבנה לפי ההוראות ובמקום המים מוסיפים את ריבת הפלפלים.


המתכון באדיבות חברת אחווה - יצרנית מוצרי חלווה וטחינה.
צילום: יח"צ


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים לסופגניות? נסו את אלה:
סופגניות קלאסיות שתמיד מצליחות
סופגניות טבעוניות עם ריבה
ספינג' בציפוי סוכר