סופגניות צ'ורוס עם מטבלים מושלמים

מאת: raheli

מיוחד לחנוכה! מתכונים למטבלים מושלמים שמלווים צ'ורוס או סופגניות - ממרח השחר עם דובדבנים ורוטב פררו רושה

[caption id="attachment_13339" align="alignleft" width="288"]צילום: רחלי קרוט טובלים ומתענגים. צילום: רחלי קרוט[/caption]

בספרד, נוהגים לטבול את הצ'ורוס, אותן סופגניות ארוכות ומענגות, בשוקולטה חמה, מעין רוטב שנע בין שוקולד מומס לשוקו חם. הפעם, החלטנו לגוון ולהפוך את הקינוח הפופולרי למושחת במיוחד, כזה שיהפוך לכוכב של החג.


במקום מטבל נוזלי של שוקו, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר האהובים, הוספנו לו דובדבנים וליקר, חלבה וקפה, ויצרנו 5 מטבלים שגונבים את ההצגה.


המטבלים האלה, מושלמים גם לטבילה של סופגניות רגילות, לציפוי של עוגה ואפילו למריחה על לחם. מדובר בשילובים שלא תאמינו איך לא ניסיתם אותם קודם.


אל תפספסו: חלק ב' של ההפקה המיוחדת - מטבל שוקולד ותפוזים, נוגט וקפה וממרח השחר עם חלבה


הערות והארות:
• מומלץ להכין את המטבלים בתוך צנצנות קטנות - בסיום הטבילה תוכלו לסגור את הצנצנת, להעביר למקרר ולהשתמש בשוקולד כממרח משודרג. ואם אתם ממש יצירתיים, אפשר לקשור להם סרט צבעוני ולתת כמתנה.
• אנחנו השתמשנו במטבל השחר – פררו רושה כציפוי לעוגת שוקולד בחושה, אין מספיק מילים כדי לתאר כמה זה משדרג את העוגה.
• המרקם של המטבלים סמיך יחסית כדי שכמה שיותר רוטב יתפס על הצ'ורוס, אם אתם מעדיפים את המטבלים שלכם נוזליים יותר, פשוט תוסיפו עוד כף של נוזל (מיץ תפוזים, שמנת, ליקר).
• את מטבל הדובדבנים אפשר להכין גם עם דובדבנים חמוצים שנמכרים בצנצנת זכוכית בסופר.




[caption id="attachment_13331" align="alignleft" width="288"]צילום: רחלי קרוט מושלם גם לעוגה. צילום: רחלי קרוט[/caption]

צ'ורוס


המתכון, עם מעט שינויים, מהבלוג simply delicious

מצרכים:
1 כוס (240 מ"ל) מים
100 גרם חמאה
2 כפות סוכר
1 כוס (125 גרם) קמח
3 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח

לציפוי:
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:
• מניחים בסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח. מעבירים לרתיחה עדינה עד שהחמאה נמסה לגמרי.
• מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות עם כף מעץ עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר, בערך 2 דקות.
• מורידים מהאש ומעבירים לקערה מיקסר עם וו גיטרה. מניחים לבצק לנוח בקערה 5 דקות.
• מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת עד שהן נטמעות היטב בבצק והוא הופך רק ודביק.
• מחממים שמן עמוק בסיר. איך יודעים שהשמן חם מספיק? מכניסים ידית של כף מעץ לשמן, אם מופיעות בועות קטנות מסביב, זה אומר שהשמן שלכם בטמפרטורה הנכונה.
• מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב, מזלפים רצועות צ'ורוס לתוך השמן ומטגנים מ-2 הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
• מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר (אפשר להוסיף גם קצת קינמון) ומגישים עם מטבל שוקולד.

צילום: רחלי קרוט



מטבל שוקולד - פררו רושה


מצרכים:
2 כפות גדושות ממרח השחר אגוזים ונוגט אגוזים (מגיע באריזה אחת)
5 כפות שמנת מתוקה
כפית ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים גס – קונים מוכן בחנויות מתמחות)


אופן הכנה:
• שמים את הממרח בקערה ומוסיפים את השמנת. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק. בהתחלה זה יראה כאילו 2 המצרכים לא מתחברים, כמה שניות של סבלנות וזה מסתדר.
• אם אין לכם ממרח נוגט, תשתמשו בממרח השחר הרגיל + כפית אבקת נוגט (להשיג בחנויות אפייה מתמחות).
• מוסיפים את הברס, מערבבים ומגישים לצד צ'ורוס או טובלים ברוטב סופגניות קטנות.
• אין לכם ברס? השתמשו בבוטנים קצוצים גס (לא ממולחים) או אגוזי לוז קלויים וקצוצים.

צילום: רחלי קרוט



מטבל שוקולד – דובדבני אמרנה


מצרכים:
2 כפות ממרח השחר העולה
2 כפות ליקר דובדבנים
5-6 דובדבני אמרנה
2 כפות ממיץ הדובדבנים


אופן הכנה:
• קוצצים גס את הדובדבנים.
• בקערה קטנה מערבבים את ממרח השחר, הליקר ומיץ הדובדבנים עד שנוצר רוטב חלק.
• מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים ומערבבים.
• למי שאין דובדבני אמרנה (מומלץ) ניתן להשתמש גם בדובדבנים חמוצים.
• המטבל נהדר גם כקרם לעוגה - משדרג כל בחושה לקינוח מדהים.


מחפשים עוד מתכוני סופגניות? הכנסו למאגר מתכוני הסופגניות שלנו
יש לכם עוד רעיונות לשילובים עם שוקולד? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק