בספרד, נוהגים לטבול את הצ'ורוס, אותן סופגניות ארוכות ומענגות, בשוקולטה חמה, מעין רוטב שנע בין שוקולד מומס לשוקו חם. הפעם, החלטנו לגוון ולהפוך את הקינוח הפופולרי למושחת במיוחד, כזה שיהפוך לכוכב של החג.
במקום מטבל נוזלי של שוקו, הכנסנו למטבח את ממרחי השחר האהובים, הוספנו לו דובדבנים וליקר, חלבה וקפה, ויצרנו 5 מטבלים שגונבים את ההצגה.
המטבלים האלה, מושלמים גם לטבילה של סופגניות רגילות, לציפוי של עוגה ואפילו למריחה על לחם. מדובר בשילובים שלא תאמינו איך לא ניסיתם אותם קודם.
אל תפספסו: חלק ב' של ההפקה המיוחדת - מטבל שוקולד ותפוזים, נוגט וקפה וממרח השחר עם חלבה
הערות והארות:
• מומלץ להכין את המטבלים בתוך צנצנות קטנות - בסיום הטבילה תוכלו לסגור את הצנצנת, להעביר למקרר ולהשתמש בשוקולד כממרח משודרג. ואם אתם ממש יצירתיים, אפשר לקשור להם סרט צבעוני ולתת כמתנה.
• אנחנו השתמשנו במטבל השחר – פררו רושה כציפוי לעוגת שוקולד בחושה, אין מספיק מילים כדי לתאר כמה זה משדרג את העוגה.
• המרקם של המטבלים סמיך יחסית כדי שכמה שיותר רוטב יתפס על הצ'ורוס, אם אתם מעדיפים את המטבלים שלכם נוזליים יותר, פשוט תוסיפו עוד כף של נוזל (מיץ תפוזים, שמנת, ליקר).
• את מטבל הדובדבנים אפשר להכין גם עם דובדבנים חמוצים שנמכרים בצנצנת זכוכית בסופר.
מצרכים:
2 כפות גדושות ממרח השחר אגוזים ונוגט אגוזים (מגיע באריזה אחת)
5 כפות שמנת מתוקה
כפית ברס (אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים גס – קונים מוכן בחנויות מתמחות)
מצרכים:
2 כפות ממרח השחר העולה
2 כפות ליקר דובדבנים
5-6 דובדבני אמרנה
2 כפות ממיץ הדובדבנים
אופן הכנה:
• קוצצים גס את הדובדבנים.
• בקערה קטנה מערבבים את ממרח השחר, הליקר ומיץ הדובדבנים עד שנוצר רוטב חלק.
• מוסיפים את הדובדבנים הקצוצים ומערבבים.
• למי שאין דובדבני אמרנה (מומלץ) ניתן להשתמש גם בדובדבנים חמוצים.
• המטבל נהדר גם כקרם לעוגה - משדרג כל בחושה לקינוח מדהים.
מחפשים עוד מתכוני סופגניות? הכנסו למאגר מתכוני הסופגניות שלנו
יש לכם עוד רעיונות לשילובים עם שוקולד? כתבו לנו כאן בתגובות או בקבוצת הפייסבוק