מסיבת סופגניות ממולאות מתוך ספרה של איילת הירשמן

מאת: foodpage-team

איילת הירשמן מלמדת אתכם איך להכין סופגניות קלאסיות עם מגוון אופציות למילוי, מקרם שמנת ורוד וקרם שוקולד ועד ריבת חלב

[caption id="attachment_13674" align="alignleft" width="259"]unnamed (1) המתכונים שילוו אתכם בחג[/caption]

רגע לפני חג האורים והטיגונים, איילת הירשמן משיקה ספר חדש, חנוכה שמח במטבח (הוצאת ידיעות ספרים), שכולל בתוכו מתכונים לסופגניות, לביבות ומנות שמתאימות לעונה החורפית (מסלטים ופשטידות ועד קינוחים).

ועד שתרוצו לחנות הספרים הקרובה כדי לרכוש לעצמם עותק ולהתענג עליו בבית, הבאנו לכם מתכון מושחת מתוך הספר. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להזמין את המשפחה והחברים, להכין סופגניות ומילויים ולהתחיל בחגיגות.

סופגניות ביתיות


לבצק:
30 גרם שמרים טריים
3 כפיות (15 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
3 ביצים
1/2 1 כוסות (350 מ"ל) חלב
50 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
1/8 כפית מלח

לטיגון:
שמן צמחי - שמן קנולה, שמן תירס או שמן חמניות

למילוי:
ריבת תות או פטל או שזיפים

לזרייה:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
• שמים בקערית את השמרים, המים והסוכר ומשהים כמה דקות, עד שהם תוססים קצת. בקערנ גדולה, שמים את הביצים, החלב, החמאה הרכה, הקמח והמלח, מוסיפים את עיסת השמרים לשים 6-5 דקות, או עד לקבלת בצק גמיש. מניחים בקערה.
• מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
• טופחים קצת על הבצק ולשים אותו קלות, כדי להוציא ממנו את האוויר. משמנים את הידיים במעט שמן. לוקחים מהבצק פיסות בגודל שזיף, יוצרים מכל פיסה כדור ומגלגלים שוב בין כפות הידיים, ליצירת כדור עגול. מכינים מגש או משטח עבודה, מניחים עליו את כדורי הבצק ומתפיחים חצי שעה.
• הטיגון: מחממים את השמן בסיר לחום גבוה.
• בזהירות, מניחים בסיר במרווחים קטנים כמה מכדורי הבצק (מטגנים בכמה מחזורים). מטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהם מזהיבים היטב מצד אחד. הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני רק עד שהוא מזהיב היטב. מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, לספיגת עודפי השמן. מטגנים באותו אופן את שאר כדורי הבצק.
• באמצעות סכין חדה, חורצים בראש כל סופגנייה חתך קטן במרכזה. מניחים מעל 1/2 כפית ריבה, ותוחבים אותה קצת פנימה, לתוך הסופגנייה. זורים מעל אבקת סוכר.

מילויים לסופגניות


אוקיי, יש סופגניות טריות, מטוגנות, חמימות, אבל זה עדיין לא מספיק מושחת? בשביל זה אני כאן. בשביל להציע לכם, בפרץ שחרור מושלם ומענג ממחשבות על הדיאטה שאחרי החג, הנאה עצומה כאן ועכשיו: סופגניות חצויות עם קרמים – קצפתיים, שוקולדיים, או מריבת חלב. אפשר לערום על חצי סופגנייה ואפשר גם לסגור לכריך-סופגנייה מהחלומות. אפשר להכין את כולם ואפשר לדבוק במילוי אחד. כך או כך, העונג מובטח.

קרם שוקולד לסופגניות


לא רק לסופגניות - זה רוטב שוקולד סמיך שיעשה טוב לכל עוגה, לכל פנקייק, לכל וופל ולכל גלידה. מתכון שכדאי לשמור במקרר, וקרוב ללב.

מצרכים:
1 כוס (250 מ"ל) מים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 (170 גרם) כוס דבש
3/4 כוס (כ-70 גרם) אבקת קקאו לא ממותקת
60 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב, בנטיפים או קצוץ דק

אופן הכנה:
• שמים בסיר בינוני את המים, הסוכר, הדבש ואבקת הקקאו. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מסירים מהכיריים ומוסיפים מיד את השוקולד הקצוץ. מערבבים עד להמסה.
• אפשר להגיש מיד, ואפשר לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר, עד שהרוטב מתקשה קצת ומסמיך. אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד שבועיים.

קרם שאנטיי (קצפת וניל) לסופגניות


קלאסיקה צרפתית שמתאימה תמיד ולכל דבר – פחזניות, עוגות, מה שתרצו. וגם על, ובתוך, סופגניות.

מצרכים:
1/2 1 מכלים (325 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כפות גדושות (20 גרם) אבקת סוכר
1 כפית רום (המשקה, לא התמצית) או כל ליקר שאוהבים
לקישוט (לא חובה):
עלי נענע טריים, פטל טרי

אופן הכנה:
• שמים את כל המרכיבים בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.
• מניחים על סופגניות חצויות. אפשר לקשט בעלי נענע טריים או בפטל טרי.

קרם שמנת ורוד


הוורדרדות, וגם הטעם, מגיעים מפטל (קפוא! ממקרר הקפואים בסופר! לא לדאוג). השילוב עם גבינת המסקרפונה (או גבינת שמנת) מוסיף לכל זה ערך שחיתותי במיוחד.

מצרכים:
1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת
50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כוס דחוסה (120 גרם) אבקת סוכר
100 גרם פטל קפוא, מופשר קלות

אופן הכנה:
• שמים בקערת המערבל את גבינת המסקרפונה (או גבינת השמנת), החמאה ואבקת הסוכר. מערבלים קלות, רק עד שכל המרכיבים מתערבבים.
• טוחנים את הפטל במעבד המזון או בבלנדר עד לקבלת מחית. מניחים את המחית במסננת ולוחצים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
• מוסיפים לקערת השמנת כף-שתיים ממחית הפטל, ומערבבים עד לקבלת הצבע הרצוי. אם רוצים להעמיק את הגוון הוורוד, מוסיפים בהדרגה עוד כמויות קטנות של מחית ומערבבים. מורחים על חצאי סופגניות.

סופגניות עם ריבת חלב


פשוט מחממים קלות 1 צנצנת (300 גרם) ריבת חלב מוכנה, כדי שתתרכך מסירים את המכסה, מניחים אותה בקערה ומחממים במיקרוגל. לחלופין, מניחים בסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב על להבת הכיריים. מורחים על חצאי סופגניות. אוי, אוי.

חנוכה שמח במטבח (הוצאת ידיעות ספרים) - 96 עמודים, 88 ש"ח.
צילומים: יוסי סליס
סטיילינג: נטשה חיימוביץ'

>> לכל מתכוני הסופגניות הכנסו לכאן