פשטידת ביצים עם תפוחי אדמה, ירקות וקבנוס

מאת: foodpage-team

בין פריטטה לפשטידה - מאפה על בסיס ביצים עם קוביות תפוחי אדמה, עגבניות שרי וקבנוס. מגישים לצד סלט ירקות ומתענגים

פריטטה - מאפה חביתה בסגנון איטלקי, שניתן להכין כמעט עם כל ירק שיש לכם בבית. אם אתם מכינים את המנה לילדים, מומלץ להשתמש בקבנוס לא פיקנטי וניתן כמובן גם להוריד את הזוקיני ולהוסיף במקומו עוד תפוח אדמה.


חומרים:
8 ביצים
3 כפות שמן זית
3/4 כפית מלח
קורט פלפל
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת צמחית
1 בצל, קלוף וקצוץ גס
1 שן שום, קלופה ופרוסה דק
1 חבילה קבנוס פיקנטי (120 גרם) פרוס לפרוסות של כחצי ס"מ
1 זוקיני, חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות של 1 ס"מ
8 עגבניות שרי חצויות
1 תפוח אדמה גדול, מבושל וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
1 בצל ירוק, חתוך לקטעים


אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-220 מעלות
• משמנים בכף של שמן זית תבנית אינגליש-קייק באורך 25 ס"מ.
טורפים את הביצים בעזרת מטרפה יחד עם המלח, הפלפל והשמנת עד שמתקבלת בלילה אחידה.
• מחממים את שארית שמן הזית במחבת ומטגנים בה את הבצל במשך 2 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את השום והקבנוס ומקפיצים יחד כדקה.
• מוסיפים למחבת את הזוקיני, עגבניות השרי, קוביות תפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה במשך שלוש דקות. מכבים את הלהבה, ממתינים 3 דקות ומערבבים את הירקות והקבנוס המטוגנים בבלילת הביצים.
• יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש- קייק, מעבירים לתנור ואופים במשך 15 דקות עד שהפריטטה מתייצבת ומקבלת צבע שחום- זהוב.
• מוציאים את הפריטטה מהתנור, מחלצים אותה מהתבנית, פורסים לפרוסות, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.


המתכון באדיבות טירת צבי.
צילום: בן יוסטר


מחפשים עוד מתכונים לפשטידות? נסו את אלה:
קוגל מתוק עם תפוחים וצימוקים
קיש בטטה
קיש ברוקולי וגבינות