מכשפה במטבח - מריה פיסנץ מכינה ורניקי ובלינצ'ס

מאת: raheli

היא מנהלת מסעדה מצליחה ומככבת בימים אלו בסדרה רויאל שף, וכל זה כשהיא רק בת 26, הכירו את מריה פיסנץ. וגם: מתכון לורניקי ולבלינצ'ס ממולא

צילום: רחלי קרוט

היא רק בת 26 אבל כבר מנהלת ביד רמה את מסעדת באבא יאגה שמתמחה באוכל רוסי, כזה שיגרום לכם להתגעגע למטבח של סבתא, גם אם זו לא הגיעה מברית המועצות.


תכירו, מריה פיסנץ, שמככבת בימים אלו בסדרת הריאלטי של yes קומדי – רויאל שף. אחרי שדגמנה, למדה משחק ומלצרה, במסעדה אותה היא מנהלת היום, הצטרפה פיסנץ' ל-5 שפים נוספים בינהם בינו גבסו (ד"ר שקשוקה) ולירן גבאי (פלאפל גבאי) וביחד נסעו השישה לאנגליה כדי להתחרות על תואר הבשלן הטוב ביותר.


התכנית, שעוסקת באוכל כמו גם באינטראקציה בין המתמודדים ובין המטבחים העדתיים, מצליחה לייצר רגעים של צחוק מתגלגל לצד רגעים של הזדהות עם דמעותיהם של המתמודדים, בעיקר אלה של בינו גבסו שמצטייר כרגיש מבין החבורה.


מכשפה במטבח
לפני קצת יותר משבועיים, קפצתי למסעדת באבא יאגה (מכשפה ברוסית) כדי לשמוע ממריה איך היו הצילומים, האם נרקם משהו רומנטי בינה ובין לירן (תצטרכו לחכות לראות את שאר הפרקים) ומאיפה הידע הקולינרי (מאמא).


הזמן הקצר שביליתי לצידה במטבח הבהיר לי כמה חשוב לה לשמר במסעדה את האוכל הרוסי על שלל דקויותיו ומרכיביו, כשבין לבין התווספו לתפריט גם מנות עם נגיעות אירופאיות כמו ביף סטרוגנוף וקרם ברולה שמתאימים מאוד למנות המדוקדקות לאופי המסעדה.


צילום: רחלי קרוט


המפגש הזה, שכלל המון קלוריות, שהגיעו בעיקר מחמאה, והמון כשרון ולהטטנות במטבח מצידה של מריה, הוכיח לי שאוכל טוב יכול ליצר זכרונות והתרפקות גם אם אלה לא בהכרח קרו בעבר. טעם הוריניקי, צלחת הדגים וניחוח הבלינצ'ס המטוגן הזכירו לי את סבא, את הריחות של הבית והנחמה שיש מישהו שדואג לך.


צילום: רחלי קרוט


וכמובן, כדי שגם אתם תוכלו להתרפק על הניחוחות הנוסטלגיים ולחייך אל מול טעמם המופלא של הבלינצ'ם והורניקי, ביקשתי ממריה את המתכונים. לכם נשאר רק להכין. וכמובן לקפוץ לבאבא יאגה כדי להתענג על המטעמים של המכשפה הכי מקסימה וכשרונית.


צילום: רחלי קרוט



בלינצ'ס במילוי כרוב וגזר


מצרכים:
2 ביצים
4 כפות קמח
2 כפיות סוכר
כפית מלח
1/2 ליטר חלב
מעט מי סודה לשתייה ( מבקבוק - סודה רגילה)


למילוי:
1/2 כרוב בינוני
2 בצל
3 גזר
1/2 כוס ציר ירקות או מים
20 גרם חמאה לטיגון
100 גרם חמאה (בסיום הבישול) - אפשר גם פחות
מלח ופלפל
קורט כפית סוכר


אופן הכנה:
• מערבבים היטב את כל המצרכים עד שנעלמים כל הגושים והתערובת חלקה. ניתן להשתמש גם בבלנדר.
• בעזרת מצקת, מטגנים את הבלינצ'ס במחבת עגולה עם מעט שמן. שימו לב שהמחבת צריכה להיות מאוד חמה.
• מילוי: חותכים את הכרוב והגזר לרצועות דקות ואת הבצל לקוביות קטנות.
• ממיסים חמאה על מחבת או בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל משנה את צבעו. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל על אש בינונית קטנה. אחרי 3-4 דקות מוסיפים את הכרוב והציר.
• מבשלים במשך 15 דקות עד שהכרוב מתרכך.
• מוסיפים פלפל גרוס, מלח וסוכר לפי הטעם.
• כשהתערובת עדיין חמה, מוסיפים 100 גרם חמאה, סוגרים עם מכסה ונותנים לתערובת לנוח.
• ממלאים את הבלינצ'ס בכרוב, מגלגלים (מקפידים לסגור היטב מהצדדים) ומטגנים עם חמאה עד לקבלת צבע שחום.


צילום: רחלי קרוט



ורניקי במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן


מצרכים:
1 ק"ג קמח
400 מ"ל מים
ביצה
כפית מלח


מילוי:
4-5 תפוחי אדמה, קלופים
מלח ופלפל
3-4 בצל
50 גרם חמאה
ביצה


אופן הכנה:
• למילוי: מבשלים את תפוחי האדמה מועכים לפירה ומתבלים במלח ופלפל.
• קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה עד שהבצל מזהיב. משאירים מעט מהבצל בצד ואת השאר מערבבים עם הפירה.
• כשהפירה עדיין חם, מוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
• מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל המצרכים עד שנוצר בצק נוח לעבודה.
• מרדדים לגובה 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים עם חותכן או תחתית של כוס.
• ממלאים כל עיגול בצק בפירה וסוגרים לצורת חצי ירח.
• מבשלים את הורניקי במים רותחים, מומלחים קלות, ומסננים.
• להגשה: מניחים את הבצל שנשאר בצד על הורניקי ומגישים עם שמנת חמוצה.


צילום: רחלי קרוט


באבא יאגה - הירקון 12, תל אביב.
כל ערב החל מהשעה שבע, מוזיקה חיה - ג'אז, גיטרה ברזילאית, פיאנו בר ועוד.
שעות פתיחה: 12:00 עד 00:00
טלפון: 0351715179


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק
צילומים: רחלי קרוט


מחפשים עוד מתכונים מהמטבח הרוסי? נסו את אלה:
פירושקי במילוי בשר
וטרושקה - מאפה בצק שמרים במילוי גבינה ודובדבנים
מרק בורש (סלק)