מתכון של קרין גורן לעוגת שוקולד חמה

מאת: foodpage-team

קרין גורן מלמדת אתכם איך להכין עוגת שוקולד חמה ללא תוספת סוכר. ערבוב קצר בקערה, דקה (!) במיקרוגל וזה שלכם

עוגות שוקולד אישיות שמכינים תוך פחות מ-5 דקות (כולל זמן האפייה והכנת הרוטב!). תנו להן 5 דקות נוספות עם האורחים - ותקבלו שוב ספלים ריקים.

מצרכים לעוגות (3 עוגות בספלי קפה שמתאימים למיקרוגל):
1 ביצה
2 כפות שמן (30 מ"ל)
1/2 כוס אבקת סוכרלוז
2 כפות קקאו (20 גרם)
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
3 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר
1/4 כוס קמח (40 גרם)
1/4 כפית אבקת אפייה

לרוטב:
1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
1 כפית סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או תחליף דבש ללא תוספת סוכר
50 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

מצרכים:
• בקערה טורפים ביצה, שמן, אבקת סוכרלוז, קקאו, שמנת מתוקה וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר.
• ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה).
• בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה, סילאן ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). מניחים את ספלי העוגה וספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן).
• מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות, הכוסות חמות!). את הכוס עם השוקולד מערבבים בכפית לקבלת רוטב חלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.

סוד מתוק:
תחליף דבש ללא סוכר וסילאן טבעי (בשונה מהמוצרים הנפוצים, שמכילים גם תוספת סוכר) יכולים להתחלף ביניהם באפייה. הבחירה תלויה בהעדפה שלכם: לתחליף הדבש טעם עדין יותר (מזכיר סוכריות דבש קלאסיות) וצבע בהיר. לסילאן הטבעי טעם מתובל, ריח חזק וצבע כהה, שמורגשים במאפה. למעשה, הוא דומיננטי אפילו יותר מסילאן עם תוספת סוכר- לכן רצוי לטעום אותו מראש ולוודא שמתחברים לאופי המיוחד שלו.

המתכון באדיבות קרין גורן לסוגת.

>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק

מחפשים עוד מתכונים עם סוכרלוז? נסו את אלה:
קרמוגית במילוי נוטלה
עוגיות אלפחורס