מרק מינסטרונה עם שעועית

מאת: foodpage-team

מרק עשיר בטעמים וירקות, עם תפוחי אדמה ושעועית ולבנה. רוצים לשדרג? אפשר להוסיף גם פסטה קצרה או פפריקה חריפה

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 גזר, חתוך לקוביות
גבעול סלרי, קצוץ
כרישה, חתוכה לטבעות דקות
בצל לבן, קצוץ לקוביות
כוס שעועית לבנה (אפשר סנפרוסט) אם משתמשים ביבשה, יש להשרותה ולבשלה עד ריכוך
כפית רסק עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 תפוחי אדמה, חתוך לקוביות
זוקיני, חתוך לקוביות
מלח ופלפל לבן


אופן הכנה:
• מבשלים תפוח אדמה אחד ומועכים לפירה.
• בסיר עם מעט שמן זית מאדים בצל, כרישה, גזר וסלרי במשך מספר דקות.
• מוסיפים ליטר מים ואת השעועית, רסק ופפריקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם והגזר רך.
• מוסיפים  עוד מים, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
• מוסיפים תפוח אדמה חתוך לקוביות ופירה.
• כאשר תפוח האדמה מתרכך, מוסיפים זוקיני, מבשלים כ-5 דקות נוספות (עד שהזוקיני מתרכך מעט) ומכבים את האש.


המתכון באדיבות רשת בתי האוכל האיטלקי "טרנטינו".


>> הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק


מחפשים עוד מתכונים למרקים? נסו את אלה:
מרק ירקות סמיך ומשביע
מרק קרם חצילים וערמונים
מרק סולת