פירות יבשים במילוי עוף ובורגול

מאת: foodpage-team

השף יוסי שטרית מלמד אתכם איך להכין מנה שמתאימה לט"ו בשבט או כשרוצים להרשים - פירות יבשים במילוי תערובת של עוף ובורגול

מצרכים ל-6 מנות:
20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות
20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות

למילוי:
1/2 קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)
1/4 כוס בצל ירוק, פרוס דק
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים עד שהתרכך
1/4 כוס צנוברים, קלויים
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
400 מ"ל (2 כוסות) ציר עוף
3 כפות רכז רימונים
3 כפות דבש חרובים (או דבש רגיל)

אופן הכנה:
• מניחים בקערה את כל חומרי המילוי, מתבלים ומערבבים היטב.
• חורצים בכל משמש ותאנה חריץ עמוק וממלאים בתערובת המילוי. מניחים את הפירות הממולאים בסיר רחב.
• יוצקים על התאנים והמשמשים הממולאים שבסיר את ציר העוף, כך שיגיע למחצית גובה הפירות.
• יוצקים לסיר את הדבש ורכז הרימונים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-40 דקות.

המתכון באדיבות השף יוסי שטרית לסוגת.

מחפשים עוד מתכונים לממולאים? נסו את אלה:
פלפלים ממולאים באורז ובשר
עלי גפן ובצלים ממולאים
תפוחי אדמה במילוי פטריות